2374

Хлад и дъждове в събота, проф. Рачев каза в кой град ще е най-горещо

Задава се поредното захлаждане със следобедни превалявания, макар и за кратко

Редовната си прогноза за времето в близките дни даде в ефира на "Тази сутрин" по bTV климатологът проф. Георги Рачев. Ето какви температурни колебания ни очакват:

"В София започва бавно увеличение на температурите до петък, когато очакваме до 38, а дори и до 40 градуса. От събота започва захлаждане, като ще има следобедни превалявания. След това ние очаква топло и хубаво време“. Това заяви в „Тази сутрин“ проф. Георги Рачев .

„София има отвратителен климат – зимата е студена, а лятото е топло. Денят стана по-малък с почти 2 часа в сравнение с 20 юни. Валежите в Западна България се представят добре в сравнение с Източна България“, добави климатологът.

„Няма какво да жалим хората, които са на морето – те се чувстват много добре. Не очаквам нещо съществено в събота и неделя. Много хубави и летни температури. Редовно има тропични нощи. Пожелаваме им само да се забавляват“, допълни той.

Най-високи температури се очакват в Русе, а засушаването у нас ще продължи в следващите дни. Според него това ще се отрази на реколтата и прогнозира, че ще приберем с половин милион тона по-малко пшеница.

Проф. Рачев предрече ново изпепеляване в следващите дни: "У нас в момента язовирите са на изключително добро ниво. Язовирите се пълни над 80% и ще има нормално водоподаване, стига да не ги източим, защото сме майстори в това", посочи проф. Рачев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?