1553

Хаос на летище "София"! Пътници за Турция чакат цял ден на един сандвич

Пътници са зарязани днес цял ден на Летище София в опит да излетsт за турския курорт Анталия с чартър, организиран от туроператора „Емералд травел“. Това съобщиха пред TravelNews потърпевши туристи.

Ситуацията е създала пълен хаос на летището заради липсата на достатъчно и адекватна информация. Самолетът на турската авиокомпания Tailwind Airlines е трябвало да излети в 11.10 часа, но до момента (21 часа) все още хората са на летището.

„Качиха ни в самолета и бяхме на пистата, но изведнъж пилотите съобщиха, че няма да излетим заради техническа неизправност и неработеща система. Върнаха ни на гейта на летището и започна голямото чакане. До 14.30 часа нямахме никаква информация какво се случва и дали ще тръгнем за Анталия“, обяви Христо Цеков, който пътува със семейството си с малки деца.

Той каза, че е имало много деца в полета. Чак към 17 часа е съобщено, че ще излетят с друг самолет на друга турска авиокомпания към 20 часа, но машината е с 20 места по-малка и ще трябва някои хора да останат за друг чартър на „Емералд травел“ в неделя. Дадоха ни в късния следобед само по една вода и един сандвич, коментира Цеков. „Цял ден вървят скандали, защото нямаше адекватна информация“, подчерта той.

В момента пътниците (21 часа) се намират в новия самолет, но трябва да чакат в него един час до излитането, като отново няма информация какво се случва.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Xdsre

Xdsre

03.06.2023 | 09:46

И летището ни осраха тези безбожници!!! Нищо нормално не остана в тая държава! Като има ремонти на летището,да го затворят за известно време и да свършат работа,а не да разиграват пътниците! Това само в България го има!

Отговори
1 1
Западняк

Западняк

03.06.2023 | 02:50

Какво очакват тези пътници след като са платили 100 лева за билет? Мешена скара в VIP lounge? Всеки самолет може да има технически проблеми, а евтините чартъри малко повече от нормалните.

Отговори
3 2
Angel

Angel

03.06.2023 | 08:33

Ей Помияр , Ти пък с какво пътуваш , да ти е а Майката

Отговори
0 1
Как Ма

Как Ма

02.06.2023 | 22:11

Какво цяло чакали,че не разбрах?

Отговори
4 0
Западняк

Западняк

02.06.2023 | 23:39

Редакторите на Марица не четат. Само гледат снимки на “миски”. И някой им плаща за това.

Отговори
4 1

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?