1939

Хампарцумян: Икономиката ни се справи добре с последствията от COVID-19 и войната в Украйна

Според него българската икономика се е справила добре с последствията от COVID-19 и войната в Украйна. 

Какво обаче да очакваме през следващата година? Банкерът предвижда евентуална рецесия. “Възможно е. За България, която е много зависима от външния свят, една рецесия в големите европейски държави би била негативен фактор”, коментира той.

По думите му страната ни все още има шанс да влезе в еврозоната. “Все още има неща, които ако направим, ще влезем в еврозоната. Освен, че тя ще създаде благоприятни условия за икономически активните хора, играе и ролята на геополитическа котва, която да ни държи в Европа”, обясни още банкерът. Той увери, че преминаването от лев към евро не означава обедняване. “Ние сме достатъчно бедни, няма как да обеднеем повече”, категоричен бе Хампарцумян и изтъкна, че при влизането в еврозоната ще има предимства за бизнеса у нас. 

 

Повече гледайте във видеото.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Васко Трътката поздравява всички шорошоядски авери

Васко Трътката поздравява всички шорошоядски авери

31.12.2022 | 15:11

с песента: Нека бъде свиня!

Отговори
1 0
геополитика

геополитика

31.12.2022 | 14:51

Защо трябва да влизаме в Еврозоната, която да ни закотвя геополитически? Защо направо не ни обявят за американска провинция? Нали имаме еамерикански военни бази? Нали плащаме над 800 милиона годишно на американските централи? Нали платихме авансово 8 самолета по 180 милиона долара за всеки - цена която никой не е плащал за Ф-16? Нали и сега платихме за още 8 самолета пак на тази цена? Слава на ЕС и Америка!

Отговори
2 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?