4020

Хакерска атака срина приложенията за интернет банкиране у нас

Хакерска атака доведе до срив на приложенията за интернет банкиране на някои от най-големите банки у нас.

Според специалисти по киберсигурност атаката е дело на руска хакерска група и е по повод решението на българския парламент да разреши вноса на украинско зърно.

Хакерите са атакували правителствени институции и сайтове на банки, които предлагат услугата за интернет банкиране, пише bTV. 

„На практика включилите се в хакерската атака са доброволци, до този момент подобни хакерски атаки се извършват чрез така наречените поднет мрежи със заразени компютри. В случая доброволци доброволно заразяват компютрите си, така че да могат да генерират зловреден трафик към подобен тип приложения, водени от идеята да защитават интересите на Русия“, коментира Кирил Григоров от Българската асоциация по киберсигурност.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
нищо ново

нищо ново

16.09.2023 | 09:25

Руската империя от двеста години воюва срещу България и се опитва да я унищожи само нашите дебили русофилистици не го разбират.

Отговори
3 4
Лош

Лош

16.09.2023 | 06:45

Да бе иначе въобще не се сриват.

Отговори
6 1
Атака!!!

Атака!!!

16.09.2023 | 00:56

Густо...в понеделник лично Путин ще оглави протеста!

Отговори
8 4
Атака!!!

Атака!!!

16.09.2023 | 00:55

Айдеее Путин лично е ос.рал Интернет банкирането! Слава на Русия слава на Путин! Всички зърнопроизводители в затвора руски шпиони!! На Киро тъпото с кривия х.у.й вълната му пречи!!

Отговори
10 6

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?