Грандиозен скандал! БХК издаде книга за деца "В като вагина" ПОТРЕСАВАЩИ СНИМКИ

Илюстрирана безплатна детска книжка за сексуално образование за момичета разбуни духовете в България и предвещава грандиозен скандал. Причина за скандала отново е Българския хелзински комитет, кой то е финансирал изданието заедно с Български фонд за жените / Bulgarian Fund for Women.

Председателят на БХК Красимир Кънев

В книгата, издадена от БХК, под името "В като вагина" се говори за мастурбацията, затова, че човек може да има менструация без да е жена и за това, че не е задължително биологичният пол да съвпада с идентичностния. 

Така например във въпросната брошура се говори на дълго и нашироко как момичетата трябва да подробно да изучават половите си органи. Говори се за насилието над жените, като констатират, че всяка трета е преживяла насилие.

Обстойно се пише за менструацията, като според авторите дори да не сте жена, пак може да имате месечен цикъл. В брошурата, която според някои ще бъде пореден опит за влизане в училищата и промиване на детския мозък, ясно се вижда как умело са ползвани уж научни факти, докладни от ООН, преплетени в това да повдедат децата към джендър идеологията.

"Българските деца вече могат да “се насладят” съвсем безплатно на новия продукт на прогресивната пропаганда: “В като вагина”. Ще забележите, че политическата пропаганда се прокарва задължително и винаги под прикритието на нещо консенсусно добро - в случая уж образование за тялото. Скоро десетки фондации в страната ще започнат да разпространяват книжката на децата, ще я споделят онлайн и ще я вкарват в училищата". Това пише в профила си във Фейсбук Кристиян Шкварек — представител на групата на Европейските консерватори и реформисти в България и кандидат за евродепутат от гражданската квота на ВМРО на последните избори за Европейски парламент.

"Това е норма в редица заразени с прогресивизъм общества и ще стане норма и за вашите деца и внуци, ако не намерите гръбнака да застанете открито и безпардонно срещу му", алармира той. 

Срещу образователното произведение се обяви и Ирини Зикидис. Според нея четивото не цели някаква реална, медицинска и помощна информация в областта на сексуалното образование на подрастващите. Най-малко примитивният език, лексика и послания показват, че е насочена към 4-5-6 годишни деца. 

 

Ето защо, ще се спра само на фактологията в тази книга. Ако я сравним с официално публикуваните данни, то тя е най-малкото ПОДВЕЖДАЩА, да не кажа грешна или лъжлива. Интересува ме на какво се дължи това - на умишлена манипулация или обикновено невежество?", пише Зикидис в профила си във Фейсбук. 

 Книгата “В като Вагина” се създава от Fine Acts, глобална платформа за социално-ангажирани креативни решения.

 

 

Фондацията е с мисията да свързва артисти и активисти от гражданския сектор, за да работят по съвместни проекти в сферата на изкуството, които комуникират и промотират защитата на човешките права, и предизвикват промяна в обществените нагласи.

 

Нейни автори са Светла Баева и Рая Раева — активистки за човешки права, които стоят зад кампании и инициативи като “Паметни жени” – кампания за популяризиране на приноса на жените в българската история и “Супер Жените” – колекция от образователни карти за оцветяване.

 

Книгата (над 200 страници) ще се разпространява чрез партньорите на фондацията Loveguide.bg. Безплатен онлайн вариант ще бъде достъпен на сайта за всички, които нямат възможност да се снабдят с печатно копие, обясняват авторките на “В като Вагина”.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Тони

Тони

15.10.2020 | 02:48

Поредната гнусотия. Тия няма да се спрат, ако със закон ги забранят ще умрат от глад.

Отговори
5 3

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?