3906

Гръмотевици и градушка, вижте къде удря обратът на времето

Следобед ще духа и слаб до умерен северозападен вятър

През нощта срещу четвъртък ще преобладава значителна облачност, но предимно средна и висока. Ще духа слаб югозападен вятър. Минималните температури ще се задържат без съществена промяна и ще са между 5°С и плюс 9°С. Малко по-високи над Дунавската равнина - до 11-12°С.

През деня в четвъртък  до обед ще е с разкъсана облачност, която в много райони ще намалява до слънчево време. Следобед над планинските райони от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на изолирани места ще паднат валежи, придружени от гръмотевици, като ще има условия и за ситна градушка, предупреждава "Метео Балканс".

Следобед ще духа и слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури в страната ще се повишат и ще са между 16°C и 22°С.

 
Времето в София

През нощта срещу четвъртък ще преобладава значителна облачност, но предимно средна и висока.Ще духа слаб югозападен вятър. До обед ще преобладава слънчево време. Следобед ще се образуват купести облаци, но валежи са малко вероятни. Минималните температури ще са около 9°С, а максималните – до 20°С.

Времето по планините

Времето по планините ще е предимно слънчево. Следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, предимно в планинските райони в Централна и Южна България, ще превали дъжд, а над 2000 метра – и сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°C, на 2000 метра - около 4°C. Ще духа до умерен северозападен вятър. Остава висока опасността от лавини.

Времето по Черноморието

През нощта срещу четвъртък облачността ще се задържи разкъсана. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. През деня облачността ще е разкъсана до слънчево време.  Максималните температури ще бъдат между 19°C и 22°C. Температурата на морската вода очакваме да е около 11-12°C. Вълнението на морето – до 1-3 бала.

Времето на Балканите

И през следващите дни атмосферата над България, Румъния и Гърция ще се стабилизира. До обед на много повече места времето ще е слънчево или с разкъсана облачност. Следобед на изолирани места се очакват валежи и гръмотевични бури, но тяхната интензивност постепенно ще намалява по площ. Температурите на Балканите ще се повишават.

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?