1553

Градушка удари и Сливен, Ямбол извади късмет

Буря, придружена с градушка, удари тази вечер Сливен и околните села. Тя беше с големината от лешник до орех, съобщи БНР.

По данни на Регионалната дирекция за борба с градушките най-сериозно са ударени кв. "Речица", село Мечкарево и населени места от западната част на общината. Бурята остави без електричество част от източната част на вилната  зона на Сливен. Екипи на "Електроразпределение Юг" отстраняват аварията.

В Общината е постъпил сигнал за паднало дърво на пътя между селата Чинтулово и Малко Чочовени, съобщи Снежана Кънева от общинския отдел "Сигурност и управление при кризи".
 
"Нямаме пострадали хора. Имаме изключване на електрозахранването във вилната зона на Сливен и част от "Речица". Паднали дървета в квартал "Дружба", до седмо училище, пътя Чинтулово – Малко Чочовени, където екипите работят". 
 
Кънева каза още, че екипи на Общината са готовност за действие и са в постоянен контакт с кметовете и кметските наместници на селата.

Буря със силен вятър и слаба градушка премина над Ямбол малко преди 21:00 часа (на снимката).

На тел 112 са подадени  над 10 сигнала за паднали дървета. Дърво на Крайречния булевард в града,  е друго е нанесло щети на  2 автомобила и в кв. "Хале", няма сигнали за пострадали граждани.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?