49

Горещо като в Сахара: Рекордно топли дни ни очакват

Утре максимални температури ще достигнат около и малко над 30 градуса на места

В момента над страната започна да се пренася доста топъл въздух от Средиземно море и Северна Африка. Днес процесът е все още в началото си, но още утре ще усетим по-съществено последствията му.

До края на днешния ден облачността ще бъде променлива, без валежи. В планините, северно от тях и в Източна България ще се появи слаб вятър от юг. Дневните температури ще бъдат от 18 до 23 градуса, за София 17-18.

През нощта облачността ще бъде променлива, а в планините и източните райони ще духа слаб вятър от юг. Минималните температури утре ще са от 8 до 14 градуса.

Утре през деня над страната облачността ще бъде променлива, средна и висока. В част от южните, източни и северозападни райони ще духа до умерен вятър от югозапад, като ще има и силни пориви.

Максималните температури утре след обяд ще бъдат от около 25-26 на местата, защитени от южния вятър, до 32-33 градуса на места в Предбалкана и Северна България. 

Това са нормални максимални температури за август, а за втората половина на октомври подобни температури са рекордни и близки до рекордните за това време на годината и утре със сигурност на много места в страната ще бъдат отбелязани такива.

Топло, с температури от около 25 до 30 градуса, на места и малко отгоре, ще остане и през почивните дни. Тогава ще има повече облаци и на отделни места ще превали, възможно е и да прегърми.

За съжаление, очакваните валежи няма да бъдат значителни и тежката суша в много райони на страната ще продължи.

Очаквайте подробности и в следващите дни.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Романов

Романов

20.10.2023 | 09:56

Не знаех че в Сахара е 30 градуса!

Отговори
0 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?