4020

Голямото завръщане: Великденските задръствания вече започнаха

Задръстванията за прибирането от Гърция от Великденските празници вече започнаха. Много натоварено е и движението на границата с Румъния, но за излизане от България.

Трафикът е интензивен нa граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Русе" на границата с Румъния на изход за леки автомобили, както и на пунктовете на границата с Гърция "Маказа" и "Кулата" на вход за леки автомобили. Това информира Главна дирекция "Гранична полиция" на интернет страницата си. Информацията е от 18:00 часа, когато вече са се образували сериозните опашки по границите.

Румънските гранични власти няма да пропускат камиони над 7,5 тона през ГКПП „Дуранкулак"/"Вама веке" през празничните дни - на 30 април, 2 и 4 май от 16 до 22 часа; на 1, 3, 5 и 6 май от 6 до 22 часа.

През граничните пунктове на границата с Гърция "Маказа", „Златоград" и „Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границите със Сърбия, Северна Македония и Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Иво

Иво

06.05.2024 | 05:55

Ами да селяните се завръщат, а не кото вас , умрелите софиянци

Отговори
3 1
завръщането от

завръщането от

06.05.2024 | 05:46

голямто плюскане селяндурите се завръщат

Отговори
3 0
лена

лена

05.05.2024 | 22:48

бай ганио се прибира

Отговори
4 1

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?