46

Голяма промяна за депутатите влиза в сила от понеделник

След отлагане и шумни скандали от утре народните представители ще влизат в парламента със зелен сертификат. Решението касае също служителите на институцията, журналистите и гостите на Народното събрание.

За да бъдат създадени всички необходими условия, Народното събрание осигури два лабораторни пункта в близост до входовете на двете сгради. В тях всеки, който не може да представи зелен сертификат, ще има възможност да се тества непосредствено преди влизане в сградата. Осигурени са и устройства за проверка на валидността на издадените сертификати или направените тестове.

На Ивановден зеленият сертификат за парламента вдъхнови бурни дебати в пленарната зала, припомня bTV.

„Приемането на зеления сертификат не е въпрос на популизъм, а на справедливост, на отговорна гражданска позиции“, каза Андрей Гюров, председател на ПГ на ПП.

„Много моля, вносителите да уточнят, армията ли ще повикате, за да ни спрете да влезем, или ще повикате НСО също да ни спира. Вие предизвиквате гражданска война“, заяви тогава Елена Гунчева, депутат от  "Възраждане".

„Ние не браним днес режим просто който е елементарен, какъвто трябва да бъде за български лекар и учител, такъв трябва да е и за народния представител“, заяви Явор Божанков, депутат от БСП за България.

„Какво ще стане, ако гражданите не могат да подават жалби, на входа ли ще си ги подават“, попита Ива Митева, депутат от ИТН.

На входа депутатите ще трябва да покажат сертификат, че са ваксинирани, преболедували, с антитела или валиден отрицателен тест за коронавирус.

Депутатите ще плащат тестовете за себе си и сътрудниците си. А за администрацията и журналистите тестовете ще се плащат от бюджета на Народното събрание.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Нъл сте виждали тензухени гащи

Нъл сте виждали тензухени гащи

23.01.2022 | 19:52

А определението за ДИКТАТУРА определението за ХУНТА включваше понятието че едно малцинство превзело НАСИЛСТВЕНО управлението на една Държава и налагащо своя мироглед над БОЛШИНСТВОТО Едно малцинство от от има - няма 30 % от имащи право на глас избира уж ДЕМОКРАТИЧНО със едва 20 % и то във вид на коалиция от четири партий и 15 движения УПРАВЛЯВАЩО МНОЗИНСТВО което закърпва едва едва 121 гласа във Парламента Но когато се касае да се гласува за премахването на един дискраминационен и диктаторски документ наречен СЕРТИФИКАТ обединението на представителите на Диктатурата достига до 157 малки душички диктаторски Колко смешно ако не е жалко А онези 83 тюфлека направили си пас са само за мъгла За придаване на уж някаква опозиционост по този казус И от тук разбираме и получаваме сигнал.че пазара на интереси работи с пълна сила в Парламента Ти на мене ще ме подкрепиш тук Аз на тебе ще те подкрепя в друг законопроект Нъл сте виждали тензухени гащи и прашки и как всичко е на апачик

Отговори
5 2
Здравчева

Здравчева

23.01.2022 | 19:51

Съжалявам, но с безумните си действия това правителство си търси белята!

Отговори
8 3
Нямали достатъчно кворум и обединение да гласуват Бюджет

Нямали достатъчно кворум и обединение да гласуват Бюджет

23.01.2022 | 17:07

И ко излиза чисто мътимътически както е мътно онова в Пара Лала Мента 157 дупетати са солидализирали със 27 % от Българският набоден Народ Ко нящо е солидарноста А ония другите над 70 % от Българският Народ нито имат представителност във Пара Лала Мента нито има кой да се солидаризира с тях Един едничък Коста Копейкин и Мангърчето са трибуна на тези 70 % разбира се като глас в пустиня И на това му се казва дИмокрация Разбира се ДИМ излизаш от ПОРТОКРАЦИЯТА и 157 нейни представители в Пара Лала Мента Те ви ПРЕМЯНАТА Ама дали димократично ще разберете имената на тази шайка безродници поймено Няма Но виж всеки божи ден да ви засипват със бройки заразени и умрели като сводка на едно погребално бюро Може Нали

Отговори
7 2
Психото Гунчева

Психото Гунчева

23.01.2022 | 16:33

На лудата Гунчева искайте. жълт . От както я изгониха от Общината отдел Общинкска собственост превъртя и дори изсъхна клденеца . Не си пие редовно хапчетата и е опасна

Отговори
9 7
sokolova

sokolova

24.01.2022 | 01:50

zasto sa q izgdnili iskam da znaq zastoto mi pisna prestypnici da izdyrjame

Отговори
0 0
А кога ще има голяма промяна в НОИ

А кога ще има голяма промяна в НОИ

23.01.2022 | 16:31

Промяната да премахне дискриминацията на пенсионери https://www.dunavmost.com/novini/pensioner-dokaza-che-edna-chast-ot-balgarite-poluchavat-nepravilno-izchisleni-pensii

Отговори
7 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?