3906

Голяма промяна при издаването на шофьорска книжка, ето кого засяга

Кой ще бъде освободен от обучение за оказване на първа долекарска помощ

 

Лекари, зъболекари, фелдшери и медицински сестри да бъдат освободени от обучение за оказване на първа долекарска помощ. Това предвиждат промени в Наредбата за условията и реда за издаване на свидетелство за управление на моторни превозни средства.

При издаване на свидетелство за управление на моторно превозно те ще трябва да представят диплома за завършено медицинско образование.

 

В сега действащата наредба обаче медицинските специалисти не бяха освободени и трябваше да предоставят удостоверение за завършен курс по първа долекарска помощ при пътнотранспортни произшествия за водачи на МПС. 

 Освен това в наредбата се предлага още при издаване на шофьорска книжка притежателят ѝ да получава определен брой контролни точки за отчет на извършваните нарушения, пише standartnews.com.

Новият водач получава 2/3 от максималния брой контролни точки, а оставащите 1/3 контролни точки ще получава след придобиване на две години стаж като водач на моторно превозно средство. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
дискриминацията

дискриминацията

25.04.2024 | 16:38

в пълна сила!

Отговори
0 0
Инструктор

Инструктор

25.04.2024 | 16:27

То и сега е така, не пишете нищо ново!

Отговори
0 0
Пенка

Пенка

25.04.2024 | 15:00

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Отговори
0 2

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?