Гледат наркодело по старото време

Три дни Хасковският окръжен съд отказва да приеме новото астрономическо време. Часовникът в залите отмерва с час напред. В това могат да се убедят всички посетители на съдебната палата, които объркано проверяват личните си часовници и мобилни телефони, притеснени, че закъсняват за дело. Още по-голямо объркване внася фактът, че електронните табла пред заседателните зали показват реалния час. Въпреки неуредицата магистрати признават, че няма обърквания заради неверните часовници.

Освен “старото време” другият проблем на магистратите са новите тоги. Всички обвинители и част от правораздавателите отказват да облекат новите си работни облекла. Както преди време съобщихме, прокурорите в Хасково изроптаха срещу новите си тоги. Подкрепиха ги колегите им от столицата.Със стари тоги на дело срещу турчин, трафикирал 80 кг хероин, влязоха съдия Боряна Бончева и прокурор Дарина Славова. На 38-годишния Хамза Аджаоглу, който чака в момента второ дете, му бе наложена най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража. По думите му, той нямал вина, че в камиона, който карал, имало хероин. По време на разпита си пред полицаите заявил още, че товарният автомобил е бил оставен без надзор една седмица в истанбулски гараж, а през това време той пътувал със самолет за Германия. Когато митничарите заловили рекордната за тази година наркопратка, в тежкото возило имало още един турчин, който, след като дал показания, бил освободен.

Прокурорът по делото Дарина Славова намекна в пледоарията си, че разследващите разполагат с данни за по-високите нива на наркоканала. Тя обаче отказа да съобщи подробности за организацията на престъпната мрежа пред репортерите.
Радвам се, че хероинът бе хванат. Може би щяха да го пласират на деца, каза пред съда Аджаоглу. След това той се разплака. Това обаче не му помогна магистратката Боряна Бончева да му наложи по-лека мярка за неотклонение. Нейното решение може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив.

Малко преди този процес троен състав на окръжен съд допусна екстрадицията на Мустафа Камал. Той е издирван от Бюрото на Интерпол в Белгия, където е търсен, за да излежи присъда от 50 месеца. Тамошен съд го е признал за виновен по обвинение за наркотрафик и пране на пари.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?