1553

Гледат мярката на Димитър Стоянов, вижте горещи подробности ВИДЕО

В момента се гледа мярката на журналиста Димитър Стоянов, обвинен в заплаха с убийство. Негова адвокат е прочутият Николай Хаджигенов.

Както известно, той беше задържан за 24 часа за хулиганство и заплаха с оръжие. Стоянов е арестуван след получен сигнал в полицията от служител на НАП, който е бил заплашен с пистолет. От МВР разпространиха кадри от охранителна камера, които показват откъс от спречкването между двамата мъже. Стоянов е задържан в Пето районно управление.

На кадрите от запис на охранителна камера, които МВР разпространи, се вижда моментът, в който журналистът Димитър Стоянов вади оръжие и заплашва друг мъж, за когото по-късно става ясно, че е служител на НАП.

Във фейсбук Димитър Стоянов публикува своята версия. По думите му мъжът първо го одрал, докато пазарувал в хранителен магазин, а след това го догонил и нападнал в гръб.

"Още се чудя провокация ли е или идиот", пише Стоянов.

От НАП също реагираха. Оттам коментират, че по първоначална информация, конфликтът е възникнал заради забележка за неправилно паркиране. Изпълнителният директор Румен Спецов призова за нулева толератност към агресията, както и случаят да не се политизира.

"Заставам зад всеки честен и доблестен служител в НАП. Дейността на приходната агенция е част от националната сигурност на страната и е недопустимо служителите й да стават обект на заплахи и агресия", се казва в позицията на Спецов

Според главния редактор на сайта за разследваща журналистика Bird случаят с Димитър Стоянов е провокация. Атанас Чобанов изтъква, че арестът се случва в момент, в който подготвя журналистическо разследване за роднина на вътрешния министър Калин Стоянов, който пък води дела за 65 хиляди лева за предишни разследвания на журналиста.

Чобанов призовава МВР да публикува целия запис, а не само частта, в която журналистът вади пистолет.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?