1553

Глас на Радев: Дано не поканят Главчев и за тенор в операта

"Самоиздигането на Димитър Главчев за външен министър бе тежка грешка". Това коментира в "Още от деня" Антон Кутев - говорител в служебните правителства, назначени от президента Румен Радев.

"Не е вярно, че всеки може да стане всичко. Не е вярно, че всеки може да бъде министър и не е вярно, че на министерското кресло може да сложиш всеки и това да няма последствия.

Аз лично смятам, че самоиздигането на Главчев за външен министър беше тежка грешка от негова страна. Цялата му проява през тези две седмици като министър-председател е силно компромисна и проблематична и че това отделно да се направи и външен министър, просто е прекаляване с нервите на избирателите", каза Кутев.

Събеседникът на БНТ коментира сътресенията в сглобката преди да се разпадне.

"Това е като в семейството - както казваше Блага Димитрова - бяхме най-близки, от сега нататък сме най-чужди в света. Та сглобката, която до сега работеше много добре 9 месеца, изведнъж като се разглоби започна да се мрази неистово и да изпада във всякакви битки", добави Кутев.

"Впечатлен съм от възможностите на г-н Главчев. Аз го познавам още от парламента, но човек, който може едновременно, почти по едно и също време, да бъде председател на Народното събрание, шеф на Сметната палата, министър-председател и външен министър", каза още той.

"В никакъв случай. Надявам се да не го поканят да стане тенор в операта, защото е възможно цялото това да стане комично", отбеляза бившият говорител в отговор на журналистически въпрос дали завижда на политическата кариера на Главчев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Бай....

Бай....

28.04.2024 | 11:38

Село Главан !

Отговори
0 0
Дано да поканят Радев

Дано да поканят Радев

23.04.2024 | 00:45

Да къса билети в операта, че той за друго не става.

Отговори
7 4

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?