Гешев с първи коментар за заловения съдружник на Божков

Главният прокурор Иван Гешев коментира днешния арест в Австрия на Борислав Бекяров, съдружник на хазартния бос Васил Божков. И се закани да обяви тотална война на битовата престъпност.

Обвинител №1 отново подчерта, че никой не е недосегаем и напомни срещу кого се е изправила прокуратурата.

"Всеки трябва да отговаря пред закона. Зад обвиняемия Божков стоят милиарди, зад Цветан Василев - също. Миню Стайков - запорирани са милиони. 

Съдружникът на Божков, заловен в Австрия, е имал европейска заповед за арест, бил е издирван. Той е част от престъпната групировка", поясни Гешев. 

"Моята заплата е голяма и трябва да си я заслужа. Тя идва от обикновените български граждани", каза още обвинител номер едно и допълни: "Трябва да сме безкомпромисни през всеки. Нашият ангажимент ще бъде изпълнен в близките месеци". 

Гешев коментира и разбитата престъпна група, извършвала въоръжени грабежи на бензиностанции в столицата и околностите. Един участник в нея бе задържан днес преди обяд в кв. "Христо Ботев".

Други четирима са успели да избягат, но според генсека на МВР Иван Иванов, те са известни и с имената, и с прякорите си, и вероятно ще бъдат задържани до края на деня.

"Ще бъдем безкомпромисни, ще ползваме всичко възможно и позволено от закона, за да живеят хората спокойно и да не бъдат тормозени и да не страдат от този бич в момента", това заяви за подетата кампания срещу битовата престъпност Гешев.
  
Акцията е под ръководството на прокуратурата и се провежда в източния столичен квартал "Христо Ботев". Има задържани лица, някои от които са с поне две висящи дела. На място има служители на полицията и жандармерията.


"Ако не преосмислят поведение си, ще се изправят пред съда и ще получат каквото заслужават. То не е трудно, ако има съдействие с българските институции", коментира пред журналисти главният прокурор Иван Гешев по повод последната акция в кв. "Христо Ботев". 

"Обещавам на българските граждани към края на годината ще има подробен резултат в сегмента битова престъпност. Ще ползваме всичко възможно и позволено от закона хората да живеят спокойно.  

И това време свършва, държавата е длъжник към своите граждани", каза Гешев и допълни: "Започват съвместни операции срещу битовата престъпност. Това е кампания, не е инцидент". 

Групата от "Христо Ботев" има извършена престъпления на територията на България, както и на чужбина. Става въпрос за извършен грабеж на магазин, от когото са взели огромно количество цигари. Има един задържан, до края на деня ще бъдат задържани и още петима .

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?