71

ГЕРБ: Радев отново започна да сее разделение

Депутатите на ГЕРБ очаквали президентската реч да бъде визионерска, да бъде надпартийна, а не държавният глава да говори за модели, за чегъртане и мафия. Това заяви пред репортери в кулоарите на Народното събрание шефката на парламентарната група на партията Десислава Атанасова.

Заявлението й дойде след като народните представители от ГЕРБ напуснаха пленарната зала по време на речта на президента Румен Радев, пише standartnews.com. 

По думите на Атанасова президентът отново търси конфронтация с политическите партии. Тя апелира да се осмислят думите, които се изричат от най-високата трибуна в държавата ни.

"Ние представляваме нашите избиратели и колкото по-късно това бъде осъзнато от президентската институция, толкова по-зле. Ако сблъсъкът в обществото продължи между институциите, това не води до положителни резултати за никого", заяви Атанасова.

От ГЕРБ са очаквали новият президентски мандат ще започне по друг начин. "Че ще има преосмисляне за това каква е ролята на партиите и каква е ролята на президентската интуиция, а тя е да търси консенсус. Българският президент да бъде надпартиен. Това не се случи през последните пет години", каза още Десислава Атанасова.

Тя допълни, че уважават институциите и затова са били в залата при полагането на клетвата от Румен Радев и Илияна Йотова.

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов също коментира напускането. „Когато отново Румен Радев започна да сее разделение и да повтаря за пореден път неверни епитети по отношение на ГЕРБ, ние бяхме длъжни да защитим избирателите си. Всеки един човек, гласувал за нас, не може да не се разпознае в тези епитети и сме наясно, че тези епитети предизвикват гняв както у тях, така и у нас“, допълни Митов.

Според него държавният глава ще продължи да поддържа разделителна линия в обществото.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Манго

Манго

19.01.2022 | 17:46

Идва време за градеж тоест за грабеж

Отговори
1 1
ПРЕБРОЙТЕ СИ ЧЕРВЕНИТЕ И СИНИТЕ ПАЛЦИ ПОД КОМЕНТАРИТЕ

ПРЕБРОЙТЕ СИ ЧЕРВЕНИТЕ И СИНИТЕ ПАЛЦИ ПОД КОМЕНТАРИТЕ

19.01.2022 | 15:46

СТАВА ИНТЕРЕСНО

Отговори
1 0
Само да попитам

Само да попитам

19.01.2022 | 12:36

Имаше една "партийка", която викаше - с малко и завинаги, дето проклинаха подписалите конституцията, - къде е? Калво стана с нея? Имаше и още една партия -на един "цар". Къде отиде /май утече в канала/. Същата съдба очаква и тези миризливи гербери.

Отговори
6 11
Простотията не ходи по гората

Простотията не ходи по гората

19.01.2022 | 12:31

А по герберите ! Те никога няма да признаят, че са мафиотска структура тип ВИС или СИК ! Затова делата в съда трябва д започнат час по- скоро. А колкото до Радев - как да го признаят, като на два пъти се спъват фатално в него. То не бе майка на нацията, а за последния им кандидат - направо посмешиште! Но не сме забравили за чекмеджето, за тефтерчето на Златанов, за суджуците, за ало Ваньо, за Барселона, за братчеда на Тиквата. То разровиш ли - вони. Нека се огледат и видят, че певците им един по един напускат.... мафията. Редно е за тези изяви да има възмездие. Това иска народът - суверена.

Отговори
7 11

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?