1553

Гебрев: Дългата ръка на Путин работи с по-къса у нас

Емилиян Гебрев определи в ефира на "Нова телевизия" опита да бъде отровен като терористичен акт. По думите му до ден днешен по случая се работи така, че нищо да не излезе наяве. Според него дългата ръка на руския президент Владимир Путин работи с по-къса у нас.

„Нас ако ни нямаше, нямаше да ги има и тези заводи, които оперират. От първата секунда по никакъв начин не се е работило да се изясни случилото се, а само да се замаже и да изчезне. Това са поети ангажименти от нашата страна”, добави оръжейният търговец.

По думите му случаят вече седем години „се замазва”, независимо, че периодично се предоставят съвсем конкретни информации от външни разследващи.

Гебрев беше категоричен, че директно от България за Украйна действително не е заминал и един патрон. Снимките с български оръжия, влизащи в украински самолет, коментира така: „Те отиват в някоя европейска в страна. Това, че самолетът е украински не означава абсолютно нищо. Много хора изпадат в една еуфория. Украинците си изкараха всичко, каквото можаха, за да не бъде унищожено”, обясни той.

Като „абсолютно преиграна” Гебрев определи дилемата около решението на България за предоставяне на военна помощ за Украйна. „Ние тук едва ли не искаме да се каже колко винтчета, колко болтчета на кого и как ще бъдат дадени. Никой от властта не е говорил с мен за предоставяне на оръжие”, уточни търговецът.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Емилянчо

Емилянчо

15.05.2022 | 22:37

Секна ти бизнеса в Украйна ли? Изнервяш се, задъхваш се. Полека, войни винаги ще има.

Отговори
0 2
Лайнивото гюбре

Лайнивото гюбре

15.05.2022 | 20:46

Лайнивото гюбре все хленчи недоклатено. Щели били да го таковат, ама не успели. Затова ли толкова квичи?

Отговори
2 4

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?