Гавра! Ето къде се изсипаха столичаните, напуснали София

Голяма част от столичаните, които напуснаха София в четвъртък, са се изсипали в морските курортни селища. По южното Черноморие те са пълни.

Много от собствениците им, предимно от столицата, са дошли още в началото на извънредното положение, но истинският наплив е бил в последните два-три дни, разказват местните.

За да преминат през контролните пунктове, те представят нотариален акт или декларация, че имат имот на морето.

По обед зеленчуковият магазин в центъра на Черноморец е пълен.

"Те не са от един месец тук, както казват, а са новодошли", обяснява продавачката Цвета Иванова.

Идват, пазаруват си и нас това ни притеснява, че един да има приносител и да не е болен, знаете тук как е. Ами не е честно, не е честно, би трябвало всички да си стоят по родните места", коментира магазинерката Донка Чанева.

От 25 години Яни Янев е пазач във вилната зона на Черноморец и познава собствениците на имоти, които друг път идват лятото.

"И те ме познават. Като ме видят, спират, искат да говорят с мен, ама викам: "На два метра от мен!" Първата къща горе, 20 човека са вътре - пловдивчани, софиянци, вътре в къщата. На какво мяза това нещо?! Уж забрана, уж не знам какво, няма никаква забрана!", казва Яни Янев, пред Би Ти Ви.

Вилните зони в по-малките курорти се напълниха с хора и това си личи от колите отпред - софийска регистрация, софийска, пловдивска, софийска.

"Тези хора дойдоха просто, за да се спасят… и продължават да идват чужди хора, ежедневно има, от вчера се наблюдава как влизат чужди коли, които дори не са на хора, които имат тук близки или роднини", обясни Мирослава Мечкова, жител на Созопол.
"Моят апел към тези хора е да бъдат така добри, да заповядат при нас, с широки обятия ще ги посрещнем, след като падне извънредното положение, след като премине тази епидемия", призова кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

По данни на полицията само вчера над 80 автомобила са влезли в курорта с декларации от шофьорите, че притежават имот. Няколко пъти повече са влезли в Лозенец и Царево.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
73 коментара
Бибата

Бибата

19.04.2020 | 22:12

Абсолютно вярно!!!Натресоха се тук по време на прехода и София стана едно голямо село.Донесоха си чалгата,селска мода,комплексите и стана чудо ооо!!!То всички водещи по ТВ са от село,.Сега е време като си ходят да кльопат иагнишко,Ица и козюнаци да си седят там на чистичко и чист въздух!!Да,ама не!!!!

Отговори
2 2
Батка от къде морето нейде

Батка от къде морето нейде

19.04.2020 | 16:49

Ей, т'ва шопа не е, кат' другите жуотни! Уж КПП-та, уж 'нам к'ви си ”СТРОГИ” мерки, от наш'те ”СТРОГИ” генерали, пък шоплука се изсипа на Черноморието ни. Само лабут в дървените кратуни!

Отговори
7 4
Още и още

Още и още

19.04.2020 | 10:26

Пропагандни новини! Явно асимилацията и промиването на мозъци си върви с пълна сила. Медии и правителство настройват хората един срещу друг, толкова ли е трудно да схванете защо. Разделените хора се контролират лесно. А борисов го е страх от народа та на едно място не го свърта. Естествено, че няма да изпълняваме мутренски престъпни заповеди. Само глупак прави каквото му наредят престъпници. Нагледахме се на тъпотии. Днеска маски, утре без, после пак със. 32 тона агнешко месо за 13 тона фурми. Мутренски обиди и закани от хора които трябва да са най-доброто, след като ни управляват.

Отговори
15 11
68744

68744

19.04.2020 | 10:15

Малките умове обсъждат хората кой кого щял да зарази или не, кой (не) спазвал препоръките, средните умове обсъждат "пандемията", има ли основание за извънредно положение или не, големите умове обсъждат конспирацията, кои дърпат конците и кои са полезните идиоти неволно участващи в нея и доколко хората ще се светнат за цялата схема.

Отговори
9 6
Селянин

Селянин

19.04.2020 | 08:35

Кажи му Софиянец и не го уби дай.

Отговори
14 8
Хей

Хей

19.04.2020 | 10:30

Нито аз кореняк софиянец, нито жена ми селянка не можем да разберем такива омразни същества като теб

Отговори
7 5
Гост

Гост

19.04.2020 | 00:45

Те истинските софиянци са малко и най-вероятно си стоят в София. А тези тръгнали да пътуват са като всички от село. И нямам нищо против селото и хората, които живеят там. Що не си стоите в София "столичани в повече"? Или пък не пътувате до гръцкото море, а тръгнахте да носите зараза из страната? Ама то за такива разговори трябват хора с разум!!!!

Отговори
30 7
Газара

Газара

18.04.2020 | 22:55

Проблема е в лъжливите управници няма никакъв вирус корона само лъжливи статистики дават да създадът по голяма безработица затвориха лафки те и еврофутбола няма от къде да крадът свърши им мандата и нови машинации как да крадът повече и да забогатява от народа ниски заплати на народа а на крадците по високи мошеници от класа

Отговори
18 37
Майка

Майка

18.04.2020 | 18:51

Айде сега, като си имате актове и се водите на моренцето.... стойте си там. Дано не ви позволят да влезнете обратно в София. Тъкмо да се изчисти от газовете ви столицата. (на джипчетата)

Отговори
70 13
Лютата

Лютата

18.04.2020 | 18:48

Селяните на село....завинаги

Отговори
39 18
Варна

Варна

18.04.2020 | 18:36

Абе , "софийски пич", и аз имам имот във гр Елена ама си стоя на Варна.

Отговори
60 5

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?