1553

Ганев: Петков да каже кои са му искали 20 бона

Бившият премиер Кирил Петков да излезе и да каже кои са политолозите, които са му искали пари преди време. Това заяви пред BTV социологът Димитър Ганев от Агенция „Тренд“ по повод на твърдението на съпредседателя на "Продължаваме промяната", че са му искали по 20 000 за анализи.

Според Ганев Петков дължи това обяснение, защото не може да се хвърля вина върху всички. Неговият призив бе подкрепен и от Добромир Живков.

В едно от своите последни интервюта, дадено на Сашо Диков, Петков казва следното: „Идват при мен като премиер, месец след встъпването ми в длъжност, едни хора и казват – няма да споменавам имена, всички ги знаете. Та казват „Добър ден, ние сме независими анализатори, политолози и искаме договор с вас от 20 000 на месец и ние ще казваме точките по медиите, които вие искате. Ние с телевизиите сами ще се оправим.“

Питам за какво 20 000, как така? Казват – да ви се чува думата. В противен случай какво се чува – вие казвате нещо, вашият опонент казва нещо и ние анализаторите повтаряме думите на опонентите, докато вашите гледни точки изчезнат напълно“.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?