46

Гълъб Донев научи първокласници как да гледат цветето Каланхое

„Честит празник, скъпи деца! Благодаря ви, че приехте да съм ваш гост на празника на детето. Преди много години в нашето училище се научих да отглеждам цветя. Искам да ви предам този ценен урок“. С тези думи премиерът Гълъб Донев се обърна към завършилите първокласници от столичното 60 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, чийто възпитаник е.

Премиерът запозна децата с цветето Каланхое и им разказа как трябва да се грижат за него. „Каланхоето идва при нас от остров Мадагаскар. Не е капризно цвете, поливайте го веднъж седмично и му намерете място с повече светлина. Заедно с това не забравяйте да го обичате всеки ден“, припомни Донев.

Преди да започне пресаждането на цветята Донев даде съвети на малките градинари по какъв начин внимателно да ги прехвърлят в саксията, като пазят листата и цветовете им. „Докато се грижите за вашето Каланхое, ви пожелавам да растете здрави, силни, ученолюбиви и да бъдете обградени с много обич и внимание от вашите родители, близки и учители“, каза още министър-председателят.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?