49

Финансовият министър: Има пари за покриване щетите по Черноморието

бюджета, който беше приет в края на юли, увеличихме фонда за бедствия и аварии, така че във фонда има средства. По предварителни оценки има 12 моста, които трябва да бъдат поправени, освен другите щети за около 20-30 млн. лв." Това заяви на брифинг на Ведомствената комисията за подпомагане при бедствия и аварии във връзка с наводненията по Черноморието министърът на финансите Асен Василев.

"Проведохме среща с министъра на финансите и със зам.-министърът на вътрешните работи по повод природното бедствие, което сполетя югоизточното ни Черноморие. Искахме да видим каква е готовността на изпълнителната власт, каква е готовността за осигуряване на финансови средства. На тази среща чухме и доклада на кмета на община Царево. В тази връзка набелязахме достатъчно мерки и средства, както по линия на законодателната власт", допълни Йордан Цонев от ДПС.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Пари има ,но

Пари има ,но

07.09.2023 | 14:11

за прикриване на щетите ,както винаги е било ... Политиците ходят,гледат ,снимат се с трагедията на хората и накрая ...едно голямо НИЩО ! :-( Защо все идиоти си избираме да ни управляват ?

Отговори
1 0
Ами,

Ами,

07.09.2023 | 14:29

като няма други... Ти да видиш сега на кметските избори, колко още идиоти ще изберем...

Отговори
1 0
Гаменъ

Гаменъ

07.09.2023 | 13:48

А къде изчезнаха паричките за поддръжката на речните корита, язовирите и залесяването на опасните от порои участъци? Или всеки път ще си бършете дЪто с по някой лев за пострадалите? В Пловдив какво още чакат, та не изчистят джунглите по коритото на Марица? Или пари нема, щото са "усвоени" за друго? А гьостерица неокастрена не искат ли за усвояване?

Отговори
5 0
За гласуването за парка на Гребната

За гласуването за парка на Гребната

07.09.2023 | 13:44

Много тъжно, много скъпо и много глупаво решение на общинския съвет на Пловдив за парка до Гребната. Това са децата на лейтенант Шмид /справка Златният телец/. Трябва спешно да се повиши грамотността им, както и нашата нетърпимост към тези мошенници, които бъркат в джобовете на пловдивчани. „Всичко да стане бързо, няма време, ще стане по-лошо и т.н.“ – това са паролите на крадците. Те по друг начин не могат. Не ви е срам, наши никога вече избранници. Хора, идват избори – нека да не дадем гласа си за нито един от тези хорица, които днес са гласували ЗА. Някак си искам в Пловдив да ми е леко на душата, а всъщност с подобен тип действия на нашите скопени от подкупи общинари, позивите ми за повръщане са неудържими. Срам ме е от тях!!!

Отговори
5 1

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?