49

Фейсбук шарлатани лекуват коронавирус с белина по 47 лева

Близо 10 000 българи пият хлорният диоксид, известен още като CDS за да се предпазят от COVID-19, показва разлседване на Би Ти Ви.

Препаратът на практика е дезинфектант като белината. На опаковката му дори се посочва, че с него се почистват повърхности, но в две фейсбук групи с общо 10 000 потребители той се продава като лекарство и се препоръчва да се пие и дори да се впръсква по гениталиите.

 100 мл от препарата се продава на цена от 47 лв., а един от най-активните препоръчващи лечение с него работи като шпакловчик.

 Този човек се представя за лекар пред малко братство и дава препоръки за употреба на белината като лекарство.

"Тази информация е силно притеснителна. Такъв тип продукти могат да имат фатални последствия за организма", каза директорът на агенцията по лекарствата Богдан Кирилов пред Би Ти Ви.

 Той изрази надежда, че хлорният диоксид ще бъде обект на контрол и ще бъде ограничена информацията за опити за лечение с него в социалните мрежи.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
селски

селски

24.01.2022 | 22:10

мисирките си остават мисирки. Няма кой да им каже че по цял свят питейната вода се дезинфекцира с хлорен диоксид, и никой не е пострадал от пиене на чешмяна вода. Общото между хлорния диоксид ClO2 и сярната киселина NaClO е както при компютрите и компотите

Отговори
1 1
Желаещ да пробва

Желаещ да пробва

24.01.2022 | 11:46

Четох много добри отзиви от употребата на веществото в минимални количество, определени от производителя!

Отговори
1 3
Това нещо се използва отдавна

Това нещо се използва отдавна

24.01.2022 | 10:37

И работи. И не само за К19. Преди години като се подиграваха на Тръмп, че карал хората да пият белина, не бяха много прави, а той имаше предвид именно това вещество. Както и да е. По-добре дори НИЩО отколкото антибиотици и кортикостероиди на килограм.

Отговори
1 4

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?