49

Европейските граждани все по-трудно свързват двата края

През второто тримесечие на 2022 г. повечето граждани в държавите-членки на ЕС, участвали в тримесечното събиране на данни за условията на живот, съобщават за нарастващи трудности при свързването на двата края в сравнение с предходните тримесечия. Данните отразяват повишаването на цените от началото на 2022 г.
 
Тази информация идва от данните за въздействието на COVID-19 върху условията на живот и е резултат от новоразработено събиране на данни с участието на 11 държави-членки, съобщи на официалния си сайт Евростат. Първите резултати от това събиране бяха публикувани през юни.

През второто тримесечие на 2022 г. делът на населението, което може лесно или много лесно да се справя с ежемесечните разходи, варира от 3,6 % в България до 40,5 % във Финландия. Делът е намалял в сравнение с предходното тримесечие във всички девет държави, за които има налични данни, с изключение на Италия (+0,3 процентни пункта (пр.п.)). Най-голямо намаление на дела на населението, което може да свърже двата края лесно или много лесно, през второто тримесечие на 2022 г. в сравнение с предходното тримесечие е регистрирано в Словения (-4,4 пр.п.) и Австрия (-4,0 пр.п.).

Въпреки това делът на населението, което може да свързва двата края с големи затруднения или трудно, се увеличава с течение на тримесечията. През второто тримесечие на 2022 г. този дял се увеличава в сравнение с първото тримесечие на 2022 г. във всички участващи държави, с изключение на Словения и Финландия, където намалява съответно с 0,1 пр.п. и 0,5 пр.п. През същото тримесечие най-голямо увеличение на този дял е регистрирано във Франция (+5,6 пр.п.) и Австрия (+2,7 пр.п.).

Делът на населението, което успява да свърже двата края с големи трудности или със затруднения, варира между 11,0 % във Финландия и 39,8 % в България.

Данните сочат, че повече от един на всеки пет души е имал големи затруднения или трудности да свърже двата края в България, Словакия, Италия и Франция.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Що за въпрос

Що за въпрос

28.11.2022 | 20:26

Амъ Има ли хизобщо европейски граждани като има чифутски управници Европейските граждани от времето на Шарл Де Гол Хелмут Кол Митеран веке ги няма Останаха техните внуки и внучки тотално наркоманизирани либерастирани и манипулирани от чифутската пасмина превзела политическите върхове у Европа веке наречена Еврогейска еврейска Европа или някакъв терен управляван от еврейската банкерска и монополистична пасмина Европа им е нужна слаба икономически само като територия във тази част попада и България Берачи на ягоди който поливат със шампанско Сменящи памперсите им чифутски Това им е нужно на чифутите от Европа Територия и черноработници

Отговори
1 0

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?