3906

Еврокомисар с важна новина пред Денков за влизането на България в Шенген

Пълна подкрепа от Европейската комисия за членството на България в Шенген, както и за усилията за изпълнение на критериите за еврозоната, изрази европейският комисар по икономика Паоло Джентилони пред премиера акад. Николай Денков.

Двамата проведоха среща в Министерския съвет днес. В хода на разговора бяха обсъдени въпроси, свързани със съдебната реформа в България, борбата с корупцията и декарбонизацията.

Темите са ключови както за цялостното интегриране на страната ни в европейските институции, така и конкретно за реализирането на Плана за възстановяване и устойчивост на България.

Министър-председателят акад. Николай Денков изтъкна, че правителството работи последователно по всички ключови въпроси и решава тежки проблеми, отлагани с години – както в сферата на върховенството на закона и борбата с корупцията, така и в енергетиката.

Премиерът отбеляза, че кабинетът действа в пълен синхрон с очакванията на Европейската комисия за напредък и подчерта, че през следващите седмици фокусът следва да бъде върху Народното събрание, където предстои да бъдат взети важни решения.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Виц

Виц

01.12.2023 | 19:51

Борели са се? Срещу кого бе, че не се вижда? Срещу комар ите ли? Ми то сега комари няма бе, цървули!

Отговори
2 2
Виц

Виц

01.12.2023 | 19:48

Поредната пропаганда от Гьоб елсовото ведомство! Къф Шен ген, кви пет лева бе ХАМЕЛЕО НИ комунистически с ГУШИ КАТ ПЕЛИКАНИ, не работили нивга през живота си!

Отговори
2 1
Гатьо

Гатьо

01.12.2023 | 15:18

Шенген през крив макарон , оправете съдебната система и корупцията ! Холандци и австрийци казаха много пъти .

Отговори
2 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?