Трагедията е пълна! Ето кои са загиналите при експлозията в "Пирогов"

Станаха ясни имената на двамата загинали при пожара във второ вътрешно отделение на болница „Пирогов“. Според медийни публикации това са Кольо Георгиев Михайлов и Димитър Рангелов, съобщава "Монитор".

Близките им са уведомени. Телата им са били обгорени и се предполага, че двамата пациенти са се задушили до смърт. За всеки случай трябва да се назначи експертиза за самоличността им.

Една от основните версии за пожара е, че огънят е тръгнал от незагасена цигара, тъй като един от двамата пациенти е бил пушач.

Междувременно главен разследващ полицай Стойно Цветков от СДВР коментира пред журналисти, че след инцидента няма срутена стена, като стената е само напукана. По думите му няма опасност за сградата и хората в нея. Той поясни, че се извършва оглед от следователи, образувано е и досъдебно производство, ръководено от Софийска градска прокуратура.

"В тази ситуация трудно някой би могъл да направи извод за причината за инцидента, каза още той по повод съмненията за възникване на пожара вследствие на запалена цигара. Няма пряк свидетел, който да каже каква е причината за възпламеняване - дали цигара, искра или късо съединение", заяви Цветков.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?