49

Експерт предупреди: Ще има още бомбени заплахи в училищата

Бомбените заплахи няма да спрат нито днес, нито в близката седмица. Това каза по Би Ти Ви специалистът по киберсигурност Любомир Тулев.

Той сравни ситуацията със  Северна Македния, където има такива процеси от близо година. "От толкова време обществото е тормозено с подобен тип бомбени заплахи, които са в училищата, болниците. Смешно звучи, но македонските власти дори решиха последните пъти да не оповестяват, защото толкова много се случват", разказа Тулев.

По думите му не трябва да изключваме варианта, че не един човек стои зад такива действия, а цяла група. Според него е оставено името Егор Синянский, защото  може да е нарочна заблуда, водеща към украинско-руска връзка. Но може да е и допусната грешка. 

"Сякаш ми звучи като профил на руско-украинска връзка. В канала в Телеграм заплахите бяха насочени не само към България, а към Гърция, Македония, Русия. Ако стои руска ръка зад това, защо ще стои името и на Русия?", каза още експертът. 

"Ако ip адресът е от Иран, Украйна или Русия, опираме до тази бариера, че България няма юрисдкция върху тези държави. Трябва да отправим молба за правна помощ да разпитат човека, който стои зад заплахите", допълни Тулев. 

По думите му заплахата не изглежда реалистична, защото текстът в мейлите не е. "

Подобни мейли целят паника, смут. Очевидно резултатът е на лице", допълни Тулев. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?