46

Едрият бизнес и ресторантьорите пак скачат на протест

Работодателите организират национален протест на 18 май. Към тях ще се присъединят и собствениците на заведения. 

Ето какво гласи съобщението в официалната фейсбук страница на Сдружението на заведенията в България (СЗБ).

Във връзка с организацията по провеждането на Общонационален протест на петте национално представителни работодателски организации – КРИБ, АИКБ, БСК, БТПП и ССИ

с искане към правителството за:

– НЕЗАБАВНО КОМПЕНСИРАНЕ НА СВРЪХВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА И ПРИРОДНИЯ ГАЗ

– СПИРАНЕ ОБЕДНЯВАНЕТО НА НАЦИЯТА

С оглед организацията за провеждане на протеста Ви информираме, че той ще се проведе на 18 май 2022 г. /сряда/, от 12:00 ч до 17:00 ч, пред сградата на Министерския съвет (бул. „Княз Александър Дондуков” №1), където ще бъде и сборният пункт на участниците.

Нека да бъдем на този ден единни и заедно да защитим интересите на бизнеса и работещите в България.

Уведомяваме Ви, че от 10:00 ч. до 12:00 ч. на 18.05.2022 г., ще започне пристигането и паркирането на автобуси с протестиращи от страната, като част от тях ще имат възможност да паркират на паркинга на пл. „Княз Александър I“, а останалите ще бъдат пренасочени съобразно указанията на компетентните органи.

По-рано стана ясно, че работодателските организации организират национален протест на 18 май. За тази дата е обявен и мащабният национален протест и на превозвачите.

„Цените на горивата и електроенергията достигнаха непосилни за преобладаващата част от небитовите потребители нива. По ценовата верига се стигна до лавинорастяща инфлация, която с всеки изминал ден изяжда доходите на всеки български гражданин“, се посочва в позицията на организациите.

Според тях държавата третира бизнеса, от чиито данъци се издържа, като просяк, чакащ подаяния.

Те твърдят, че прокламираните „мерки“ в подкрепа на бизнеса всъщност са в пъти по-малко от обявяваните и са крайно недостатъчни, ненавременни и неефективни.

„Бизнесът не иска помощи – бизнесът иска спокойна среда, в която сам да си изкарва парите, да поддържа работни места и да създава блага. Бизнесът иска сигурност и прогнозируемост на доставките и цените на суровините и връщане с подходящи мерки на това, което е надвзетото при източника - предприятията и хората”, обявяват работодателите в мотивите за свикването на националния протест.

 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Иво

Иво

11.05.2022 | 18:19

Герб и ДПС пак ще "свалят" правителството. Много им е болно, че ги изритаха. :)

Отговори
3 1
Батко

Батко

11.05.2022 | 17:09

Кръчмите са пълни, какво недоволстват?

Отговори
5 0
ГАРСОН

ГАРСОН

11.05.2022 | 15:36

АЛИБЕГА ДА КАЖЕ КОЛКО ПАДНАХА ЦЕНИТЕ СЛЕД НАМАЛЕНИЕТО НА ДДС В РЕСТОРАНТИТЕ НАПРОТИВ УВЕЛИЧЕНИЕТО Е НАД ДВА ПЪТИ, ЩЯЛИ ДА СПРАТ ОБЕДНЯВАНЕТО ТЕЗИ КОЖОДЕРИ, С КОЛКО УВЕЛИЧИХТЕ ЗАПЛАТИТЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ КАЖЕТЕ

Отговори
7 0
Пак ли

Пак ли

11.05.2022 | 15:14

Ама за ПЕРСОНАЛА нищо не искате а ЗАПЛАТИТЕ не се покачват ...

Отговори
9 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?