Дянков ще намалява ДДС

Бюджет 2010 е с ясна рамка по вътрешно и външно финансиране, заяви на среща с бизнеса в Търговище финансовият министър Симеон Дянков. Той допълни, че парите отвън ще се насочат към 6 основни проекта, пет от които инфраструктурни. Намаляване на ставката за ДДС е амбицията на финансовия министър. Според него в условията на криза правителството ще залага на стабилна данъчна политика със задържане на последните нива на налозите, а в същото време се очаква намаляване на осигуровките с 2%.

Според Дянков срокът за връщане на ДДС трябва да се намали с 20 до 30 дни и да е еднакъв за всички фирми. "Това трябва да се реши от парламента, когато държавата не връща ДДС в срок, бизнесът се превръща в неин кредитор. А това трябва да се промени", подчерта вицепремиерът.    

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Георги П.

Георги П.

26.10.2009 | 12:06

Най добре е да премахнат ДДС-то изобщо така ние обикновените граждани няма да бъдем ощетени,защото до сега само фирмите прибират ДДС а на обикновения потребител нищо не му се връща. Излиза така че ние спонсорираме фирмите а не получаваме никакви данъчни облаги както е в др. страни от ЕС,след като искаме да се справим с кризата да махнат ДДС и ще потръгнат нещата така всеки закупил храна за вкъщи ще е с 20% спестил ежедневните си разходи!

Отговори
0 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?