Дянков продава фирмата на Азер

Обмисля се приватизация на държавната фирма  „Информационно обслужване" ЕАД. Това заяви финансовият министър Симеон Дянков на срещата с Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Държавното дружество придоби скандална известност с огромните заплати на служителите. Там работеше и Азер Меликов, съветник на бившия премиер Сергей Станишев, който бе замесен в скандала с черния пиар срещу Бойко Борисов.

Продажбата ще стане, след като дружеството се  „изчисти" от несвойствените дейности, които изпълнява в момента, каза Дянков. Той уточни, че при цялата си неефективност  „Информационно обслужване" е едно от 12-те държавни търговски дружества, които са били на печалба през миналата година. В действителност обаче дружеството печели не от основната си дейност, а от рентиерски услуги, понеже има хубави сгради във всеки голям град. Работата на тази фирма не е да дава офиси под наем, посочи Дянков. Той добави, че когато е станал финансов министър, във фирмата са работели 863 души, от които 20 процента вече са съкратени.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
БГ

БГ

28.10.2009 | 15:32

БРЕЙ АМИ КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ КАТО МИМО РАЙЧЕВ ОТ ПЛОВДИВ - ОДИСЕЯТА КАК ДОНОСНИКА СМЕНИ ЧЕРНИЯ ПОТНИК С КОСТЮМ - ЗНАЧИ И ДОБРИ ПАРИ СЕ ВЗИМАТ ЗА ДОНОСНИЧЕСТВО

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?