71

Доц. Кунчев с мрачна прогноза: Все повече с COVID-19 пред следващите седмици

Рекордните данни на заразени с COVID-19 у нас доц. Ангел Кунчев коментира лаконично: Няма изненада! Главният държавен здравен инспектор говори за ситуацията с пандемията в "Денят започва" по БНТ.  Това, което се случваше преди 2-3 седмици в Западна Европа, вече залива източната част.  Средната заболеваемост в Европа е над 2000-3000 над 100 000, тепърва в следващите седмици ще продължи нарастването в броя на случаите, прогнозира доц. Кунчев.

Много хора се чудят защо в новия план сме дали ударение на заеманите интензивни легла.


"Първо, отчитаме различната характеристика на Омикрон, който би следвало да преминава по-леко и да се заемат по-малко интензивни легла. У нас обаче, голям брой от населението са неваксинирани. Сами виждате, че всеки ден не по-малко от 90% в интензивните отделения са неимунизирани, така че ние имаме един термин - горивен материал за епидемията", обясни доц. Кунчев.

Омикрон, едно от най-неприятните му качества е, че успя частично да заобиколи имунитетът от ваксините, процентът падна значително 50-60-70%, ако обаче имаше и бустерна доза, вече защитата е 70-80%, което не е никак малко, допълни доц. Кунчев.

"Целта не е да не се разболеем и да го изкараме леко, а да не влизаме в болница", каза още той. 
"Има по-голям шанс да се заразим с "Омикрон" при две дози, отколкото при три", допълни доц. Кунчев.

СЗО счита, че докато не се осигурят достатъчно ваксини за бедните страни, не би следвало богатите да си правят трета-четвърта бустерна доза - така здравният инспектор коментира информацията за недостатъчна надеждност на бустерната доза ваксина.

Експертът се надява, че след летния сезон вирусът ще премине в плато. 

Защо да се ваксинират децата ли? Защото пак ще са пълни детските отделения. 

Доц. Кунчев разкри, че ще се "прекрои" моделът за интензивните легла и процентът заетост, като допълни, че на места 80% пълни болнични легла значат 8 от 10. 

Не искаме да носим маски, не искаме зелен сертификат или да се ваксинираме. Добре, ще си платим цената. Доц. Ангел Кунчев коментира, че не може при тази заболеваемост се правят многохилядни митинги, а задължителна ваксинация у нас няма. 

Според главния държавен здравен инспектор е интересно предложението ваканцията на децата да се удължи, а така и според него ще се намали заболеваемостта.

"Ритаме срещу зеления сертификат, който сме го разширили безкрайно - и за антитела, и за преболедуване, където никъде го няма. Обвиняват ни за неща, които не са въведени, заяви здравният инспектор по темата за недоволството и протестите за отпадане на зеления сертификат.

До края на февруари надали ще се промени срокът на сертификатите. Но в цяла Европа се променя, така че рано или късно, неминуемо и ние ще минем към това, ще изравним, уточни още доц. Кунчев.

Нека този бабаит да влезе и да прочете официалната информация за ваксината, вместо да търси сметка на лекаря, коментира доц. Ангел Кунчев побоя над лекар след смърт на пациент в Русенско. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
АХА.  Главата ти е пълна със умряла муха

АХА. Главата ти е пълна със умряла муха

18.01.2022 | 14:47

Ти бе чифутско лай .но ли притежаваш патент да даваш определения кой е умен и кой е прост Ти ли бе чифутско урунгели си позволяваш да обиждаш 75 процента от Българския Народ Ти ли бе чифутско мухлясало от мързел изпражнение Анонимността на която разчиташ скрит зад клавиатурата много скоро няма да те спаси от възмездието и проклятието на Българите

Отговори
1 3
чифута

чифута

18.01.2022 | 16:21

си ти лайнооо

Отговори
0 2
математическият модел

математическият модел

18.01.2022 | 13:10

И каква е мрачната прогноза, омикрона е заразен, но протича по-леко! Тъп-аци, обърнете си плочата между заразени и починали правопропорционалната връзка намалява!

Отговори
3 2
А да видим сега

А да видим сега

18.01.2022 | 11:14

Около 20 чифутски изпражнения на всеки Божи ден ни облъчват чифутите с тема Ковидчето им чифутско Представете си за какъв огромен финансов ресурс става въпрос А от този хвърлен ресурс се очаква съответна възвръщаемост Къде тук във този откровен бизнес проект виждате грижа за вашето здраве След като години спрямо вас се извършва тотален икономически и финансов геноцид

Отговори
7 2
Реалист

Реалист

18.01.2022 | 10:54

Кунчев, подай си оставката

Отговори
7 3
Аха

Аха

18.01.2022 | 10:50

Умрели са ви мозъчните клетки на вас, и то много отдавна, няма по-глупаво нещо на тоя свят от български антиваксър.

Отговори
6 9
Атанас

Атанас

18.01.2022 | 10:25

"Ваксинацията" не само, че не дава траен имунитет срещу К19, НО ДОРИ ВЪЗПРЕПЯТСТВА ОБРАЗУВАНЕТО НА ТАКЪВ СЛЕД ПРЕБОЛЕДУВАНЕ. А сега накъде? Така че - дупчете се колкото искате - горното ви го казват производителите. Сами си решавайте. Ето защо, където са масово буствани с 3-та и дори 4-та игла, мрът като мухи:( И не само КОВИД, той е бял кахър. Инфарктите и особено инсултите са скочили десетки пъти! За АВТОИМУННИТЕ заболявания въобще не говоря.

Отговори
13 5
Аз пък Кунчев ще ти споделя малко по-различна информация

Аз пък Кунчев ще ти споделя малко по-различна информация

18.01.2022 | 10:23

В нашето отделение(неврологично - разбирай инсулти) в момента около 40% са след БУСТЕРИ(при положение, че бустнатите са сигурно <2% от населението). Тези хора след бустера нещо им става. И до 2-3 седмици са при нас. Страшно е, но на никой не му пука за разни пенсионери. Ти между другото скоро също ще си пенсионер, така че - мисли правилно.

Отговори
16 5
ужас

ужас

18.01.2022 | 10:07

Планът ви не струва. Напълно несъобразен с обстановката в България. Защо, г-н Кунчев липсват основни лекарства като антикоагуланти в болниците и в аптечната мрежа? Не е важен броя на леглата, а дали изобщо болниците могат да лекуват болните.

Отговори
12 1

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?