46

Доц. Иванов за убитата Кристина: Обществото да помага, а не да си затваря очите

За 30 години отгледахме едно общество, в което липсва съпреживяване, казва бившият заместник-ректор на Академията на МВР по случая с жестокото убийство на младата Кристина.

„Обществото трябва да помага на жертвите на домашно насилие, а не да си затваря очите. Всеки може да попадне в подобна ситуация”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” доцент Милен Иванов, бивш зам.-ректор на Академията на МВР.

„За 30 години отгледахме едно общество, в което липсва съпреживяване. Убеден съм, че всички около жертвата са знаели какво се случва, но всеки е смятал, че не го засяга. Това в правната теория се нарича недоносителство и е форма на съучастие. Но е инкриминирано, само когато става въпрос за престъпление от финансово-кредитната система”, каза Милен Иванов.

По думите му статистиката за насилие спрямо жени е доста по-страшна.

„Има много нормативни документи, които предвиждат действия от страна на МВР. Първо, инструкцията за превантивна дейност предвижда лица, които са осъждани 2 пъти, да бъдат под постоянен контрол. Проблемът е, че в МВР никой не обработва и не прави изводи от натрупани сигнали. Полицията няма как да разбере, че някой е заплашван. Някой трябва да подаде информация – роднини, колеги, неправителствените организации”, посочи бившият зам.-ректор на Академията на МВР.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Милке

Милке

10.04.2023 | 09:27

Ти Милке ли си днес дежурна у чииииифутската Мекица да бълваш чииииифутски бисери и праскаш минуси безогледно И запомни едно Само труда ще те направи свободна На Истамбулска конвенция по тези Християнски земи не се надявай Най много да ви застигне съдбата на Балдуин във по съвременен вариант Чичко Гугъл ще те светне кой е Балдуин Явно не си запозната със историята по тези земи Може и историята на Никифоровата голяма кратуна да ти помогне да си отвориш чииииифутските зъркели и да разбереш че има и нещо друго освен потури Вдигни поглед там по нагоре Там има и сърце

Отговори
0 0
Иван

Иван

10.04.2023 | 09:02

Обществото го е страх Емили с тротинетката да не го изненада отзад!

Отговори
0 2
Милке

Милке

10.04.2023 | 09:01

Иначе много съ радваш на онуй дебелото и дългото расло на свобода у потурите Нали Милке Признай си пред Обществото Няма нищо срамно То е същото като да си изкараш мръсното бельо пред Обществото Вземи пример от Мария Фурия която се готви за четвърти брак и поредния любим със дебел портфейл Щото това е нормално и точно във духа на Истанбулската конвенция Я сега и ти разкажи колко пъти си бъркала у потурите да търсиш онуй нещо вързано за портфейла Ще те разбере Обществото Дъ Знайш

Отговори
2 3
Милка

Милка

10.04.2023 | 08:37

Най-важното, г-н Иванов, за Обществото е, че върнАхме хартиената бюлетина и нааааай-категорично и мъжествено отхвърлИхме Истанбулската конвенция! Косматите потурести "патриоти" празнуват!

Отговори
10 5

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?