2374

Добра новина: Пак ще пътуваме до Румъния с ферибот ВИДЕО

Министърът на Румъния Сорин Гриндяну и заместник-министърът на транспорта на България Владимир Върбанов подписаха днес в Букурещ споразумение за откриването на българо-румънска граница на ГКПП "Русе - Гюргево - ферибот".

Откриването на пункта ще създаде условия за възобновяване на дейността на фериботната линия Русе-Гюргево и значително ще облекчи трафика на българско-румънската граница. Линията, която не функционира от 30 години, се очаква да стартира отново през юни.

Министър-председателят Кирил Петков е на посещение в Букурещ. Той пристигна в румънската столица директно след визитата си в Украйна.

Акценти в разговорите на премиера в Букурещ са задълбочаване на двустранните отношения, регионалното сътрудничество, реализацията на инфраструктурни и енергийни проекти, които ще са в полза на свързаността и сигурността в региона, включително в контекста на войната в Украйна.

В делегацията участват и вицепремиерите Асен Василев и Борислав Сандов, министърът на отбраната Драгомир Заков, министърът на енергетиката Александър Николов и заместник-министърът на транспорта и съобщенията Владимир Върбанов.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Рашков

Рашков

29.04.2022 | 20:30

Това е третия мост на Дунав построен от ПППП десни политики за леви балъци

Отговори
1 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?