Доайенът от с. Добрич бърка бетон и мете улиците

73-годишният кмет на димитровградското село Добрич често сменя костюма с работните дрехи. Управникът, който завъртя 6-и мандат, може да бъде видян да мете улиците, да налива бетон, да заварява, да прокарва чешми и какво ли още не.

Миналата година за Сирни заговезни кметът вдигна на мегдана 13-метрова клада, а при запалването  се издигна до върха, стъпил на ръба на кофата на фадрома. "Тазгодишната клада ще е 18-метрова и вече е в процес на издигане", обясни Маринов.   

"За да е селски кмет, човек трябва да е по-будала - като мен", шегува се бай Марин. През годините той замени крановете на селските чешми с копчета, каквито видял в Германия. По проекти, изработени лично от него, бяха ремонтирани читалището и манастирът, църквата, гробищният парк, а в центъра на селото изгради и светещ нощем шадраван. "Няма нещо, дето да не съм пипнал тук", споделя още Маринов пред репортер на "Марица" и междувременно раздава служебни команди по телефона.

"Добър селски кмет се става, ако имаш и добри приятели. Благодарение на тях за облагородяването на Добрич има инвестирани в материали и труд над 2 млн. лева", обяснява управникът на димитровградското село.

През 2007 г. Марин Маринов бе вписан и в листата за евродепутати. "Направиха го без никой да ме пита. Отказах, защото мястото ми не е там, а и всяка жаба трябва да си знае гьола", категоричен е кметът на Добрич.

 Марин Маринов е кмет вече шести пореден мандат

Кметът на с. Добрич се катери с фадрома, за да изгради кладата. След това се вдигна на 13 метра с костюм, за да я подпали.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Добрина Петкова

Добрина Петкова

18.02.2020 | 04:48

Хвала на този кмет !

Отговори
1 0
Добрина Петкова

Добрина Петкова

18.02.2020 | 04:46

Хвала на този кмет.

Отговори
1 0
Добрина Петкова

Добрина Петкова

18.02.2020 | 04:45

Хвала на този кмет !

Отговори
1 0
Мина Карагьозова

Мина Карагьозова

17.02.2020 | 17:37

Освен това дълги години провежда националния поетичен фестивал "Доброслов". С много хъс и труд.

Отговори
3 0

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?