До часове разкриват истината за ареста на Васил Божков

Днес се очаква прокуратурата да потвърди информацията, че бизнесменът Васил Божков е заловен в Обединените арабски емирства. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев миналата вечер по време на акция в столицата.

Заедно с Васил Божков са задържани още двама души, като самоличността им не е потвърдена. Главният прокурор съобщи още, че е възможно единият от тях да е от обвиняемите, които се издирват от Интерпол.

Процедурата по екстрадирането ще отнеме време, което зависи от местното законодателство, предаде БНТ. 

Бизнесменът Васил Божков е с повдигнати седем обвинения и беше обявен за издирване с червена бюлетина на ИНТЕРПОЛ след акция на спецпрокуратурата. Най-сериозното обвинение е за ръководене на престъпна група.

"Без да е категорично, към момента писмено, имаме информация, че преди няколко часа Васил Божков е задържан на територията на Обединените арабски емирства. Ще направим всичко възможно да приберем поредния български олигарх, избягал от България. Но трябва да кажа, че това зависи и от съответната държава, където е задържано лицето, той да бъде изправен пред българския съд", каза Иван Гешев. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Чувай х__о

Чувай х__о

01.02.2020 | 16:15

То винаги ще има олигарси, ако не е черепа ще е друг. Със тази сбъркана демокрация

Отговори
0 0
Мучо

Мучо

01.02.2020 | 16:08

Наистина много нагло държание на мутра от 90-те

Отговори
0 0
Гражданин

Гражданин

01.02.2020 | 16:05

ВСИЧКО ХУБАВО, ОБАЧЕ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР МНОГО НА СЕРИОЗНО СЕ Е ВЗЕЛ. ДЪРЖИ СЕ МНОГО ГРУБО, НАГЛО И АРОГАНТНО. НАРОДА КАТО ГЛЕДА И МНОГО СЕ ПРИТЕСНЯВА ОТ ТАКИВА ДЕЙСТВИЯ ОТ УПРАВЛЯВАЩИ. НА ТАКЪВ ПОСТ ТРЯБВА ДА Е ПО СМИРЕН И УРАВНОВЕСЕН.

Отговори
1 0

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”