Димитровден е!

Димитровден е! Празнуваме всички, които с чест и слава носим името на великомъченик Димитър. Празнуваме съименниците, които се обединихме, за да възкресим за нов живот храма "Свети Димитър" и избрахме за патрон на нашето сдружение небесния стратег Свети Димитър.

Празнуваме пловдивчани, защото под купола на православния храм, който носи името на един от най-почитаните светци в народната ни култура, вече можем да се съберем и да се черкуваме.

Ние, Димитровците, вече пет години осъществяваме на дело благородната идея да възстановим едноименния храм и цялостния манастирски комплекс на Трихълмието, за да е жива осемвековната история на светинята. Чувстваме се удовлетворени, че с общите си усилия и по примера на нашия небесен покровител Св. Димитър, който много пъти е спасявал Солун от вражески нападения, ние в мирни времена спасихме храма "Свети Димитър". Затова продължаваме делото си.

Ние, дарителите на храма "Свети Димитър", сме бизнесмени, строителни предприемачи, общественици, творци, хора с различно амплоа и положение в обществото, обединени от едно верую - да живеем достойно, смирено, да се учим да прощаваме, да израстваме духовно. Отлично знаем, че справянето с проблемите е резултат от действията на всички. И затова смело призоваваме всички да открият своя смисъл да помагат. Защото днес точно християните трябва да бъдем новаторите в съвременната култура.

Да, на Димитровден Димитровците от Пловдив с основание можем да кажем, че сме част от Църквата, защото участваме активно в живота <210>, прекрачваме прага не само "за здраве", а се събираме в Божия дом за духовно израстване, за взаимна подкрепа и насърчение. Храмът "Свети Димитър" за нас, Димитровците, се превърна в преимущество в християнския ни живот.

Честит имен ден на всички Димитровци!

Да ни е живо и здраво името!

Да го носим чисто, да грее от род на род и от век на век!

Да славим името на свети великомъченик Димитър и да го почитаме!

НАЗДРАВЕ!

За сдружение "Свети Димитър" инж. Д. ГЕОРГИЕВ, председател на УС

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ботевист

ботевист

26.10.2009 | 06:55

Честит имен ден на Димитър Жристолов Да е жив и здрав и още дълги години начело на БОТЕВ

Отговори
0 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?