49

Диана Димитрова назова името на насилника си

Признанието на Диана Димитрова за преживения побой преди пет години се превърна в една от актуалните теми през последните дни заради високата значимост на проблема с насилието над жени в обществото ни.

По-рано днес актрисата назова името на преподавателя, тормозил я като студентка в НАТФИЗ. Ето какво написа тя в социалните мрежи:

"Добро утро, мили хора. Днес се наспах след осем дни и реших да напиша следващите редове.

Тази седмица, която отмина, беше най-кошмарната в живота ми, защото е еманация на преживяното насилие цял живот. Мой бивш приятел ме попита ''Що все на тебе, бе човек?! '' Когато исках да се развивам в рисуването, а той искаше деца и да се оженим, след връзка, година и девет месеца, аз не бях готова и избрах да бъда студент. Защото да създадеш дете е най-голямата отговорност!

Мечтата ми беше НХА, и ме приеха. Първа по успех, графика. Той продължи да работи в ДАНС (Държавна агенция „Национална сигурност“). През годините той се ожени и сега има две прекрасни деца. Разбира се, останахме много близки, защото той е истински добър и справедлив човек.

През годините съм говорила във видео интервюта за насилието наложено ми психически, по време на обучението ми в НАТФИЗ, където отново ме приеха първа по успех. И това е факт. Човекът, който се подписа на изпитите, после ме смачка, но отидох с адвокат. Преборихме се, заедно.

Тази година разбрах, че липсата на желанието ми да стигнем до съд, е довела, агент ВАСИЛЕВ да пусне пипалата си, като октопод в тази уж, национална академия.

Часове преди да изляза на живо в неделя по BTV в 120 мин., говорих с момиче - колега, която каза, да, аз бях при него, заради него, сега напускам България. Нейният татко е известен журналист. Разказа ми, че когато са разбрали кой е баща й, в академията, отношението се е променило, но горчилката остава и тя сега напуска страната...

Снощи ''ТЮТЮН'' в ТБА, София за първи път беше гледан от масово толкова млада публика. Децата сега в училище изучават романа на Димитър Димов. Тази вечер играем отново, а представлението е сложно, не е халтура. Колегата ми Калин Врачански, снощи игра с температура, но никой не разбра от публиката. Никой не разбира, какво ни е на нас, защото сме професионалисти и стане ли 19ч., ние излизаме на битка, излизаме на сцената, излизаме наивни, чисти, защото вече не сме НИЕ, и няма място за болести. Ти, артиста, имаш мисия.

Билетите за снощи, днес, четвъртък (Ловеч) са продадени от месеци. Това не е ПР- акция, защото кариерата ми в момента е ТОП и от последната изложба продадох седем картини. Светослав Иванов се пошегува с думите ''ВързАла си годината''

Но аз играя ИРИНА. Другата отговорност. Бина Харалампиева избра мен. Всички знаете, коя е тя. Тя ми се довери, защото знаеше, че ще се справя. 33 представления!!!

''Що все на мен?!'' днес знам отговора, защото някой трябва да направи първата крачка.

Аз съм популярно лице и нося ОТГОВОРНОСТ. Не желая нито една СТОТИНКА от лицето, което искаше да ме убие преди пет години на терен. Не желая нищо друго, освен МОРАЛНО възмездие.

Бъдете здрави и усмихнати и огромно благодаря на армията от добри хора, които ме подкрепят, защото ме познават.

Този път ще спечелим ВОЙНАТА!", завършва поста си Димитрова.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
агент Василев

агент Василев

06.12.2022 | 15:37

Явно "демократите" в България не са с позиция, а с диагноза!

Отговори
3 1
Комплексарка

Комплексарка

06.12.2022 | 13:29

Тая като се наспи и изпише някакви безмислия. Боже, опази от такива женища, търсещи евтина слава.

Отговори
9 3
какви

какви

06.12.2022 | 10:33

са тези несвързани и нелогични изречения от тази "актриса".Що направо не каже Путин ме наби и той евиновен за изпитет в НАТФИЗ, а дядо мраз ме насини.

Отговори
15 6
Истината

Истината

06.12.2022 | 10:30

Има по един АГЕНТ ВАСИЛЕВ навсякъде...Ако хората СЪБЕРАТ СМЕЛОСТ и започнат ДА ГОВОРЯТ...жална им майка на АГЕНТВАСИЛЕВЦИТЕ!

Отговори
12 1

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?