71

Десислава Атанасова: Сред изгонените дипломати са готвачи, чистачи, фризьори, градинари

"Кирил Петков се опитва да се скрие зад служители на Външно министерство, зад доклади. Но в пленарна зала на никой от парламентарните групи не му стана ясно как се взимат решенията. Оставаме с убеждението, че те се взимат в нарушение." Това заяви пред медиите в кулоарите на НС председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова след закритото заседание на парламента, на което бяха изслушани премиерът в оставка Кирил Петков и шефовете на службите заради експулсирането на 70 руски дипломати и служители.

Припомняме, че преди началото на изслушването Петков каза, че решението за дипломатите не е негово. Той обясни, че е имало три доклада на ДАНС, както и междуведомствен доклад от Министерството на външните работи. Имало е и решение на Съвета по сигурността. 

По думите й всичко това е демонстрация на един умален модел как е функционирала държавата през последните шест месеца.

"Оказа се, че от 37 служители, за които ДАНС е сигнализирала министър-председателя, че следва по чл.9 на Виенската конвенция да бъдат отзовани, само 20 са дипломати. Останалите са някакъв персонал - готвачи, чистачи, фризьори, градинари... Това е просто безпрецедентно безхаберие. Още когато разбрахме за дипломатите, прочетохме отговора на министър Генчовска към един народен представител от ДБ, в който отговор се съдържа информация, че само 40 са дипломатите в България. В този смисъл останалите до 70 питайте Кирил Петков какви са и с какъв статут са. Дали е спазена Венската конвенция. Той няма отговор", посочи Атанасова. 

Според нея това е абсолютна демонстрация и непознаване на процедури и закони.

„Органът, който може да вземе решение по отношение на вътрешната и външната политика е Министерският съвет, министър-председател е Кирил Петков. Да, има Съвет по сигурността, който взема решения и чийто председател отново е Кирил Петков. Това е абсолютен абсурд“, добави тя.

"Това не ни изненадва, но този рецидив трябва да приключи и на това управление да се сложи край. И в сигурността са аматьори", допълни тя. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
22 коментара
СТАЛЬНАЯ ГАРОТА

СТАЛЬНАЯ ГАРОТА

30.06.2022 | 09:13

НЕМА БЕГАНЕ ОТ МЕН, МРЪСНИ БЪЛГАРИ! ОСВЕН В ГГРОБА! :)

Отговори
0 2
ГЕРБ ЗВУЧИ КАТО

ГЕРБ ЗВУЧИ КАТО

30.06.2022 | 09:07

ГРОБ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ! :)

Отговори
3 1
Така работят "готвачите" и "фризьорките", ДЕСО!!!

Така работят "готвачите" и "фризьорките", ДЕСО!!!

30.06.2022 | 07:23

"Руските тайни служби в България ”убеждавали” политици да им правят услуги със сeкс компромати и подкупи. По този начин политици, известни хора, както и представители на науката и културата били привличани за каузата на проекта „Руски свят“ (Русский мир). Това била задача на задачите, за да се осигури подкрепа за руската „специална военна операция“ в Украйна."

Отговори
6 1
ИВАН

ИВАН

30.06.2022 | 06:41

КОЛКОТО ДИПЛОМАТИТЕ СА ДИПЛОМАТИ,ТОЛКОВА И ЧИСТАЧИТЕ,ФРИЗЬОРИТЕ И ГОТВАЧИТЕ СА ЧИСТАЧИ,ФРИЗЬОРИ И ГОТВАЧИ.

Отговори
7 1
Дада

Дада

30.06.2022 | 02:54

Тази не-шастница е абсолютен ТЪ-ПАК ! Ето защо ЖЕНА в политиката никога ама никога не трябва да се допуска! Как да обясниш на тази пионка крадлива изпълняваща вечно заръки на мафията че именно всички шпиони по света не са кръстени дипломати с именно - сервитьори шофьори готвачи и т н ? Супер тъ-па и про-ста е тая. 12 г глад безработица кражби и геноцид - никога повече гр-об НИКОГА

Отговори
8 4
Ян Бибиян

Ян Бибиян

30.06.2022 | 02:10

Скъпа ми Деси Атанасова, ако само 20 от отзованите са дипломати, останалите 50 са готвачи, градинари, фризьорки, чистачки, шофьори и т. н. Ако тях ги оставят в България какво ще правят те?!? Навярно ще си практикуват професиите… А що се отнася за онези руски бандити които ще останат под прикритието на дипломати, няма ли достатъчно готвачи, шофьори, градинари, чистачи, фризьори в България които да бъдат назначени на работа в руското посолство или консулство? На Бойко едно време му връзвах, ама се видя, че и вие сте се омазали яко в мармалада!

Отговори
10 2
Гого

Гого

30.06.2022 | 01:42

Между другото, някой съмнява ли се, че 100% всички служители в руското посолство си имат и "специална" задача, освен официалното им прикритие на фризьорки, готвачки, камериерки,шофьори и други "невинни" длъжности, удобни за прикритие. Четете Суворов, той разказва доста интересни неща от кагебейската кухня.

Отговори
11 1
Българан

Българан

30.06.2022 | 01:36

деса т_ъпото дали има 8-ми клас образование?

Отговори
10 2
Гого

Гого

30.06.2022 | 01:33

Тази злобна лелка от ГЕРБ какво се прави на ощипана? Всички наши служители работещи в чужди посолства са минали през специален подбор и са проверени от службите- няма никакво значение дали формално ще е назначен за шофьор, готвач, или сервитьор. Всички до един! И да си шофьор(специално) е едно доста добро прикритие. Дори за нашите продънени служби, да не говорим за старата и добра руска шпионска школа (може би след израелските служби, които поставям на 1-во място).

Отговори
10 2
Неутрален

Неутрален

30.06.2022 | 00:35

Готвачи, чистачи и градинари има достатъчно в България. Вън!! Те всичките имат чин в руското разузнаване. Вън! Вън!

Отговори
11 2

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?