49

Десетки сигнали за фалшиви COVID сертификати

Няколко десетки сигнала за фалшиви сертификати за ваксиниране срещу COVID-19 са подадени към прокуратурата, каза пред журналисти министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров, който участва в церемония по награждаването на представители на регионални здравни инспекции, пише dir.bg.

По думите му тези сигнали "не са толкова много". Кацаров допълни, че тези случаи изискват специално разследване, защото има две заинтересовани страни - този, който е поставил ваксината и този, на когото е била поставена.

Ситуацията с увеличаването на броя на заразените с COVID-19, със запълването на болничните легла и възможността на системата да окаже помощ и лечение се следи внимателно, допълни още министър Кацаров. По думите му засега няма паника, а показателят за смъртност е далече от стойностите, които са били през октомври и ноември миналата година.

Няма недостиг на болнични легла за прием на деца, заразени с коронавирусната инфекция. Броят на болните деца не се отклонява значително от данните за предишните "вълни", увери министър Кацаров. Заразните деца не са нещо неочаквано, тъй като заложихме на присъствени учебни занятия. Това е в рамките на допустимото, на предвидимото и изцяло са под контрол, няма нещо, което да предизвиква паника, каза още министър Кацаров. По думите му сегашните показатели показват превес сред заразените на по-възрастните хора.

Капацитетът на болниците се запълва последователно, както е предвидено по план и все още има болници, в които не е бил приет нито един болен от COVID-19, каза още Кацаров.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Петилетката за три години Планувано

Петилетката за три години Планувано

01.10.2021 | 02:38

Капацитетът на болниците се запълва по ПЛАН Правилно май съм го прочел ПЛАН има бе Планувана ПАНДЕМИЯ И Майн Фюрер така действаше ПЛАНОВО и ПЛАНОМЕРНО и най вече ВЕРНО И гледаше да не се пренаселят санаториумите му ПЛАНОВО А некой го обвиниха че е действал ХАОТИЧНО и едни други обвинения му отправиха А тия днешните Плановици дават ли си сметката къде ще завършат Задължително в някой санаториум Ако ще и без ПЛАН ще го постройм

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?