4020

Денков: Докато Пеевски е на политическия терен, ние нямаме никакъв шанс да говорим с ДПС

Бившият премиер Николай Денков коментира актуалните политически въпроси преди началото на днешното заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“.

"Докато Пеевски е на политическия терен, ние нямаме никакъв шанс да говорим с ДПС по политики. Ако Пеевски бъде премахнат от политическия терен – тогава вече ще можем да говорим, заяви той.  

Денков призова да се изчака и да се види на кого ще бъде връчен втория мандат. Нека да видим, когато се връчи, тогава ще решим, каза Николай Денков. 

"По отношение на запазване и развитие на коалицията всичките сме единодушни, казваме го през последните дни. Вече е казано ясно в техните национални органи, днес също ще го обсъдим и очаквам такова решение и от нашия Национален съвет, посочи Денков в отговор на въпрос, свързан с решението на Изпълнителния съвет на Демократи за силна България, част от коалиционния формат ПП-ДБ. Относно тяхното предложение за технически кабинет с третия мандат, Денков коментира, че то трябва да се обсъди внимателно. Това предложение има своите предимства, но има и своите проблеми", смята бившият премиер. 

На въпрос, какво точно означава технически кабинет, Денков припомни, че е бил премиер на кабинет, който е имал политическа подкрепа. Многократно съм казвал, че всеки един кабинет трябва да има ясна политическа подкрепа. Така че това са въпросите, които трябва да се обсъдят, добави той. 

 

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?