49

Денков: Беларус е тъжен пример за "счупване" на демократичните правила

„Беларус е тъжен пример за това как в една развита европейска държава, с много добро образование, наука, технологии и развита икономика, може да бъдат „счупени“ демократичните правила и резултатът да бъде установяването на диктатура". Това каза министър-председателят акад. Николай Денков след среща с лидера на беларуската опозиция Светлана Тихановска в Министерския съвет. 

Премиерът беше категоричен, че този пример трябва да ни бъде пред очите, защото няма държава, която да е застрахована от такова развитие. „Единствената застраховка е да бъдат спазвани демократичните правила, да няма хора с неограничена власт, защото историята показва, че изкушението да се отиде към диктаторски режим е изключително голямо“, посочи акад. Денков.

Светлана Тихановска благодари за подкрепата на България по пътя за свободата на Беларус. „В Беларус не може да има мир и сигурност при условията в момента. Окуражаваме българския народ да подкрепя украинците в борбата им срещу Русия“, заяви още беларуският опозиционер.         

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Akадемик Шошоркин

Akадемик Шошоркин

05.03.2024 | 22:15

В Беларус хората си живеят добре, само разни шорошляци ги еня за световната демокрация, която се разбра че не храни!

Отговори
2 2
Малограмотному нацисту

Малограмотному нацисту

06.03.2024 | 09:30

Ти беше в Беларус, познаваш много беларуси, говори с тях и сега споделяш това с нас, нали?

Отговори
1 1
only

only

05.03.2024 | 18:59

Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:----- https://use.my/man

Отговори
0 3

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?