1939

Дават 300 лв. еднократна помощ за отопление, ето кой може да се възползва

Министерският съвет прие нова финансова подкрепа в размер на 300 лв. за отопление. Тя ще бъде насочена към осем целеви групи, които бяха обявени от социалния министър Лазар Лазаров.

Става въпрос за семейства, които получават месечни помощи за дете, без право на наследствена пенсия от починал родител; семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане до 18 г. или до завършване на средно образование; семейства, които получават подкрепа за деца, настанени в семейство на роднини или близки или приемно семейство и др.

Други специфични групи са ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали. Помощ ще получат и лица, подкрепяни в резултат на природни бедствия през тази година.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Ради

Ради

01.12.2022 | 16:22

Добре замислено но лошо изпълнено. Парите се подаряват на "бедни" без да се изисква документи, например фактура за закупени пелети, дърва и т.н.За трайно безработните са хубави пари за цигари и ракия.В блога под подобна статия баща пише, че има студент и парите ще са за него, защото той има нужда. Кога социални грижи ще се вземат в ръце и ще разнищят "бедните" пенсионери и трайно безработните мързеливци.

Отговори
5 1
Надя Драганчева,Тутракан

Надя Драганчева,Тутракан

01.12.2022 | 01:34

Надя Драганчева се казвам и живея в гр.Тутракан на ул.Панайот Хитов 5.На 71 години съм,бивша учителка по биология.Живея със социална пенсия и изнемогвам.Мъжът ми е 100 процентов инвалид.Синът ми работи за мижави пари.Аз имах бизнеси,но фалирах. Нямам пари даже и за цигари и алкохол.Ядем повечето боб с кебапчета.Торти си купувам вече рядко.Нямам 20 лева да отида на кръчма и да се напия.Трагедия голяма държава няма!!!! Само ЛЕВСКИ!!!!

Отговори
1 12
Иванка Илчева

Иванка Илчева

01.12.2022 | 09:21

Цигари, алкохол,напиване?!Това ли Ви липсва ?!

Отговори
5 0
Метко хаджи

Метко хаджи

02.12.2022 | 19:34

да кажеш че няма пари за храна човек да те съжали а то че нямаш пари за цигари и алкохол горката колко си зле била....

Отговори
3 0

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?