71

Даниел Митов: Правителството има нужда от специалист по връзки с реалноста

Всеки в момента търси мотив да не управлява, заяви в "Тази сутрин"  по  bTV Даниел Митов от ГЕРБ.

Виждате състоянието на всеки сектор - вчера БНБ понижи прогнозите за икономическия растеж - от 2,6 до 1,9. ЕК каза, че инфлацията ще е 12,5% и много повече при хранителните продукти.  И двете казват на правителството, че работи с илюзии. На управляващите не им трябва специалист по връзки с обществеността, а за връзка с реалността.

Променена е легитимността и трябва да се премине през избори за съставяне на кабинет.

По повод изявленията на Асен Василев, че е подшушвано от чужди посолства да се направи коалиция, Даниел Митов коментира: "Това е непрофесионално, аматьорщина. Когато говорим за посолство, особено за съюзническо, нормално е тези хора да се интересуват какво се случва в страната. Знаем, че името на Бойко Борисов отваря врати. Нашите фактори не звънят на правителството, а звънят на Борисов. Външните фактори се обаждат на опозицията, не на правителството - защото не му вярват. Това са всички държави, ангажирани с проблема с Македония. Хора от всички тези институции са звънели да търсим решение по въпроса - как да бъде оформено предложение.

Важно е да се знае, че така не се говори - това е признак на непрофесионализъм. След подобни приказки тези господа ще губят още доверие.

Никой не искаше да вкара френското предложение в НС. Лидерското решение за това беше на Бойко Борисов".

Даниел Митов добави, че дълго време не можел да разбере що за партия е "Продължаваме промяната". "Това е левичарска партия. Финансовият министър постоянно говори за отворената ножица между бедни и богати и се опитва да я затваря чрез раздаване на пари - това е да изравняваш резултата, а не възможностите.  Това помпи инфлацията - каза той. -  Това е и с цените на горивата. Отдавна говорим за този 1 лев, който плащаме за литър на бензиностанцията повече, отколкото трябва. Има начин правителството да регулира това и ние сме предложили как да стане".

Запитан защо резултатите от анализа на записа от стаята на Борисов са изнесени първо в Европарламента, Митов отвърна:  "От маса време една от големите критики е, че няма разследване. Оказва се, че има. Но на някои хора не им харесва резултатът. Тези хора ще продължават да си говорят. Не съм говорител на прокуратурата - не мога да кажа защо са докладвали първо там, а не тук. Мен ме занимават други снимки в момента - тези, на които са хора, които много приличат на Кирил Петков и Лена Бориславова".

По повод твърденията на някои евродепутати, че Европарламентът служи на личните интереси на Бойко Борисов, Даниел Митов каза: "Каквото и да се направи, едни хора са се автосугестирали с едни мантри. Истината не им харесва и те продължават да твърдят обратното - че снимките са истински и не са манипулирани. Прокуратурата е институцията, която трябва да се занимава с това. Преди настояваха да се занимава. Когато се занимава, не им харесват резултатите. 

Тези хора презират собствения си народ и не му вярват. Презират начина, по който хората виждат света и се обръщат към други политически партии. И ако това не им харесва, тълкуват, че имало мафия и виждат разни чудовища".

ГЕРБ ще участва в консултациите при президента. Лично за мен обаче настоящата конфигурация е изчерпана и трябва да върми към избори, каза Митов. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Справедлив

Справедлив

15.07.2022 | 10:31

Митов, преди да ръсиш идиотизми си изкарай мекия пожарникарски от устата

Отговори
2 2

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?