49

Даниел Лорер: ББР предлага нов кредитен инструмент в помощ на туризма

Българската банка за развитие (ББР) ще обяви утре, 4 януари, нов продукт, който е насочен към сектора "Туризъм", където има затруднени оператори. Това съобщи министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер по БНР. Пакетът ще бъде представен съвместно с министерствата на туризма и на иновациите, като става въпрос за нов кредитен инструмент, който да облекчи хотелиерския и ресторантьорския бизнес. По късно и от банката дойде съобщението за събитието. 

По думите на Лорер с ББР се работи активно за създаване на подобни продукти и в земеделието, и в още някои отрасли - "с което се надяваме да можем да зарадваме българската икономика в близките седмици".
Министърът коментира и икономическия растеж през 2022 г. Според него е постижимо той да бъде пет процента. Според него ролята на новото министерство на иновациите е да има проактивна стратегия за развитие на чуждестранни инвестиции и централизирано управление на финансовите ресурси на държавата, които да стимулират инвестициите чрез иновации

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Цанко Арабаджиев

Цанко Арабаджиев

03.01.2022 | 18:50

ББР трябва да започне реално да работи. От месец Май, когато Кирил Петков сложи своите хора за ръководство на банката, до сега, са предоставени само 3 (три) директни кредита, а банката насочва цялата си енергия да се оправдава за хонорарите по договори с адвокати (включително с настоящия говорител на Министерски съвет - Лена Бориславова и с председателя на Народното събрание - Никола Минчев), с размера на заплатите на ръководството си и с новите си продукти, към които до сега очевидно няма интерес от клиентите или няма желание/възможност за тяхното предоставяне от самата банка.

Отговори
3 1

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?