46

Цветан Цветанов: Путин дълги години се е готвил за тази война

Путин се е готвил за тази война дълги години. Но либералните демокрации го неглижираха. Това коментира лидерът на “Републиканци за България” Цветан Цветанов в предаването “Офанзива” по NOVA NEWS.

Позицията на страната ни по случай обвиненията за българска следа при взрива на Кримския мост Цветанов определи като “неадекватна”. “Трябваше да сме по-категорични като Армения и Грузия”, смята лидерът на “Републиканци за България”.

“Невъзможно е такъв товар да влезе у нас незабелязано”, категоричен бе Цветанов. Според него България е замесена, защото “Путин се е готвил за война дълги години”. 

“Това, което се случи в Крим през 2014 година не даде този ефект. Но днес европейската общност и демократичният свят са много по-консолидирани и мобилизирани и щетата от санкциите поставя Путин до стената”, коментира Цветанов. 

Според него взрива на Кримския мост е добре планиран, с цел да дезинформира руската общност. 

Цветанов коментира и политическата ситуация у нас. “Вече не виждам червени линии, а червени стени. Може би ще вървим към нови предсрочни избори”, прогнозира той. 

“Трябва да се направи някакъв политически консенсус. В момента Борисов е готов да жертва всичко само и само, за да има някой да разговаря с него и да правят някакво правителство. Проблемът е, че никой не изявява такова желание. Единствените, които биха подкрепили такъв диалог - това е формацията на Стефан Янев”, посочи още Цветанов, но поясни, че в “Български възход” има хора, които са изказвали “много проруски намерения”. “Затова смятам, че ситуацията ще бъде доста тежка и ще продължи да бъде такава сложна”, обясни той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Алахулю

Алахулю

16.10.2022 | 09:34

Ако може да се свърже думата ГЬОНСУРАТ с образ - това е снимката в началото на статията.

Отговори
1 0
Алахулю

Алахулю

16.10.2022 | 09:33

Ако може да се свърже думата ГЬОНСУРАТ с образ - това е снимката в началото на статията.

Отговори
1 0
Намерил се кой да критикува путин

Намерил се кой да критикува путин

15.10.2022 | 20:22

Виж си първо твоите парцали и въобще не се мъчи от тях да кроиш гащи ид.иот

Отговори
5 2
Този въобще не е в час

Този въобще не е в час

15.10.2022 | 20:20

Напълно неадекватен.

Отговори
5 1
Архимед

Архимед

15.10.2022 | 19:30

Този плужек откри топлата вода. За негово съжаление /а и не само негово/ Путин не е нито предателя Горби, още по-малко - Елцин. Някой е спал сладко през тези години. Времето вече се смени.

Отговори
5 2

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?