1553

Цветан Цветанов прогнозира криминални избори

Живко Коцев беше добър полицай. Ами ако министър Стоянов има още по-треможни снимки

Първоначално защитих Живко Коцев, защото моите преки наблюдения са от професионалната ни съвместна дейност, докато бях министър на вътрешните работи. Това коментира Цветан Цветанов председател на Републиканци за България и бивш вътрешен министър след скандалите с главния секретар на МВР Живко Коцев, съобщиха от партията.

Живко Коцев

"Когато бе дадена висока професионална оценка от неговите преки ръководители в Столична дирекция на вътрешните работи и главния секретар към тогавашния момент, с който сме обсъждали всяко едно кадрово назначение, което сме правили в областните дирекции. Тогава ние го преназначихме от Четвърто районно в Областна дирекция Велико Търново и там резултатите бяха много добри на фона на предишни периоди, когато всъщност не е имало такъв екип, който да работи професионално и да си подготви нещата".

Бившият шеф на МВР и втори човек в ГЕРБ допълни: „Това, което излиза в публичното пространство сега, много ясно трябва да се разграничим, че подобно поведение не е нормално за един висш държавен служител, в случая главния секретар, да има такива интимни и лични снимки, които да компрометират и да създават друго усещане в хората за нещо, което не е както трябва.

Тревожно е, че всъщност Живко Коцев при всички положения е бил подложен на натиск. В един такъв момент той е бил под някакъв емоционален натиск и този психически натиск, който му е бил оказан, аз съм убеден, че заради това се е съгласил да свидетелства. Смятам, че това не е по неговата воля и  волеизявление, ами е под въздействието на някакви други фактори“, изрази мнение Цветанов.

Калин Стоянов

„Бойко Рашков твърди, че Калин Стоянов се познава много по-отдавна с тези задържани лица и явно това е техният стил да се снимат с високопоставени държавни служители, за да може или да изпъкват пред техни приятели, или пък това да го осребряват с някакви манипулации, или съответно да осъществяват някаква незаконна дейност, каквато в случая се коментира за контрабанда“.

Според бившия вътрешен министър развръзката в МВР е изключително тревожна. „Обществото вече губи способността си да разчита, че действително имаме правоохранителни органи, които могат да защитят обществените и национални интереси“.

Цветан Цветанов коментира и съмненията, които има в момента в "Продължаваме промяната и Демократична България към Калин Стоянов", а те все пак работеха съвместно през последните девет месеца, но през този период бяха проведени и  местните избори.

„Самите те казват, че той не е в състояние да осигури честен и прозрачен вот. И вие виждате каква негативна енергия се стоварва и какво бреме се натоварва, сегашният служебен пример, господин Димитър Главчев. Тези избори за първи път ще стартират с усещането, че Министърът на вътрешни работи, ръководството на МВР няма да е в състояние да осигури прозрачен, честен изборен процес, което е голям проблем за служебния кабинет.

И не знам защо има такова упорстване и такава защита за Калин Стоянов. Смятам, че ако приемем, че снимките на Живко Коцев са укорими, ами представете си, че има по-тревожни и по-дискредитиращи снимки с Калин Стоянов, но те не излизат на преден план и не се показват“, загатна Цветанов.

„Ние сме като на едно бойно поле и в интерес на истината това може би ще бъдат изборите, в които ще има изключително много криминални случаи. Ще има сигурно показване само на едната страна. Представяте ли си, ако приемем, че политическите партии, казваме всичките, извършват някакви до някъде купуване на гласове или някакво корпоративно или контролирано гласуване.

Представете си, че едните го правят много мащабно, другите, например, някой си е превишил правата, решил е, че по този начин ще изкара 50 гласа повече и в един момент го хващат. Това ще бъде първа водеща новина в страната. А другите просто необезпокоявано ще си извършат това, което всъщност е притеснението на политическите партии, които искат да има прозрачност в изборния процес.

И мотивацията за изборите вече се загубва. Тук, между другото, има и друг съществен проблем. Това са секционните избирателни комисии. В България има 12 400 секционни избирателни комисии. Смятате ли, че всички тези партии, които в момента са Промяната, Демократична България и тези, които са извън парламентарните сили, ще могат да осигурят необходимото качествено присъствие на подготвени членове на секционните избирателни комисии“, попита Цветанов.

Бившият вътрешен министър каза в заключение, че най-големият проблем е, че в последните години няма стратегия, няма неотложни, краткосрочни и дългосрочни мерки в системата на МВР.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Кой се напъна да говори-Цецо,Костов No 2

Кой се напъна да говори-Цецо,Костов No 2

17.04.2024 | 14:07

Я да млъкваш с лъжите ти!И защо не си излежа ефективно присъдата?!Обажда се от оня свят..

Отговори
4 0
хайде пак

хайде пак

17.04.2024 | 06:32

Еех, друго си беше, когато Цв.Цв организираше изборите.... Цели чували с бюлетини плуваха по Марица.....С Тотев бяха незаменим тандем.

Отговори
5 1
Мильо

Мильо

17.04.2024 | 05:36

В криминогенна "държава" какви да са изборите? Организира ги кабиинет, доминиран от Боко Шарлатанина и неговата ОПГ, за по-приемливо наречена "партия". И кой прави "прогнозата" - бившия физкултурник и шеф на МВР, бивш солташак на Асфалт паша, който раздаваше правосъдие от трибуната на НС. Абе "Марица" от къде ги намирате тези боклуци за интервю - онзи ден Мими, днес - Цецо Ушев. Вероятно това са пследните сводки от цецомобила, изпратени по частния асансьор...

Отговори
6 1

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?