COVID-19 погуби емблематичен български журналист

COVID-19 погуби главния редактор на в. „Борба” Николай Томов, съобщават от изданието. Велико Търново загуби стожера на журналистиката, който отдаде 50 години от живота си на областния всекидневник.

Николай Томов си отиде на 73-годишна възраст. Неговите съкрушени колеги съобщиха, че той е издъхнал днес след тежка борба с коронавируса.

Николай Томов си отиде само няколко месеца, преди да отпразнува бенефиса си – 50 години, отдадени на любимия вестник.  Той започва работа в редакцията на 1 април 1971 г. като уредник и през годините преминава през цялата йерархическа стълбица на професията. През 1987 г. оглавява вестника и това го превърна в най-дългогодишния главен редактор на вестник в България.

„Изключителен професионалист, човек с неизтощима енергия и неспокоен дух, Николай Томов умееше да се радва на живота и да споделя тази радост с приятели и близки. Прословутите му пътешествия включват над 65 държави от всички точки на земното кълбо.

Днес Николай Томов се отправи на своето най-дълго и, уви, еднопосочно пътуване. Дано светлата му душа пътува на воля към най-прекрасните звездни кътчета на Вселената. Поклон!”, написаха колегите му от в. „Борба” с огромна мъка, които все още не могат да повярват, че техният верен учител в журналистиката и в живота си е отишъл.

 

Екипът на "Марица" изказва съболезнования на роднини и близки на Николай Томов.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?