Чудо! Роми от "Виетнамските" ще живеят в морски контейнери

Чудо ли е в бившите Виетнамски общежития! Започна монтажът на първите жилищни сгради от морски контейнери в столичния квартал „Фактултета“.

Нови 51 апартамента за 300 души ще осигури Столична община на жителите. Това е пилотен проект, с който започва изграждането на многофамилни жилищни сгради от морски контейнери.

Очаква се първите две секции да са готови до дни да са готови и да получат акт 15, а третата ще посрещне обитателите си до средата на октомври.

В квартал "Факултета" ще се монтират на общински терен от 3460 кв.м, а разгърнатата площ е 3350 кв.м. В две от сградите ще има по 12 четиристайни и 6 двустайни апартамента. В третата - 6 четиристайни, 6 тристайни и 3 двустайни апартамента. Общо ще има 51 жилища, част от тях пригодени за хора с увреждания.

Във всеки апартамент има модулна баня и тоалетна със санитарни уреди, смесителни батериии аксесоари. Ще са налични и инсталации за монтаж на кухненски бокс. Дневната е интегрирана с кухнята и преддверието.

В зависимост от големината на жилищата спалните са 1, 2 или 3. Втората и третата спалня в по-големите жилища са изпълнени като общо пространство без преградни стени, за да може наемателите да го аранжират сами.

Както е известно в Красна поляна бяха съборени виетнамските общежития, които осигураваха покрив на социално слаби. Идеята на арх. Аравена е да се осигурят на социално слабите семейства готова половин къща, която включва кухня, санитарен възел и спалня, а другата половина е оставена сами да подредят според нуждите си с лични средства.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?