Човек от следствието свил рушвета на Беев

Бивш служител в Окръжна следствена служба в Пазарджик свил десетте хиляди лева, които Фидел Беев даде на Галя Кюлева като подкуп, за да гласува за него по време на заседанието на избирателната комисия. Корупционният скандал се разрази през 2003 година, когато Беев бе избран за кмет на курорта. Три месеца по-късно на бял свят бяха извадени фактури за доставки на горива, от които ставаше ясно, че Беев все още не е излязъл от семейните фирми. ОИК го отстрани, а в разгара на сагата Кюлева поиска 10 бона от кмета, за да го подкрепи. Беев пусна жалба в полицията и даде 10-те бона, за да бъдат описани и включени в активното мероприятие.
След като делото влезе в съдебна фаза, пачките бяха предадени за съхранение в Следствието като веществено доказателство. От касата на ОСлС обаче парите са били задигнати от служител на ведомството, довериха пред репортер отлично информирани източници. Освен кайметата на Беев изчезнали и други ценни доказателства. Оттогава държавата си търси по съдебен ред парите от наследниците на въпросния служител в следствената служба, който се самоуби няколко месеца по-късно.

Пред “Пазарджишка Марица” шефът на следствието Вихър Недялков не пожела да коментира изчезването на парите. Не мога да ви кажа къде са 10-те хиляди лева на Беев, това ще се разбере по време на делото, лаконичен бе Недялков. Вчера Районният съд в Пазарджик не даде ход на делото, заведено от Фидел Беев срещу главния прокурор Борис Велчев. Причината бе искане на държавното обвинение процесът да се отложи с един месец, за да се сключи споразумение с ексдепутата. Юристката на Главна прокуратура не отрече в съдебна зала, че парите не са върнати, но увери, че институцията има желанието да ги възстанови на Фидел Беев. Освен 10-те хиляди лева обаче Борис Велчев трябва да плати и още 4 бона лихви, плюс адвокатските разноски.

ДЕПУТАТЪТ
Смешно е, че 5 години след края на делото срещу Кюлева още не са ми върнали парите, коментира Фидел Беев. Това само показва за пореден път в каква държава живеем. Даваш сигнал за корупция, помагаш на полицията, като им даваш 10 хиляди лева и накрая не искат да ти ги върнат. По този начин се поощрява корупцията, категоричен е Беев. Докато бях депутат съм писал писма до Румен Петков и получавах отговори да изчакам още малко, припомни Беев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?