4232

Читател алармира: Незаконно сметище със строителни отпадъци замърсява района на Костиево

Незаконно сметище за строителни отпадъци се е заформило край село Костиево. «Камара със счупени тухли, парчета цимент, камъни, железа и др. се изхвърлят покрай пътя към Цалапишкия канал, в посока към полето и гледката е без коментар», сигнализира в редакцията възмутен жител на селото и за доказателство изпрати снимки. 

 

«Този проблем е от две години. Искам да се изчистят тези отпадъци и да не се замърсява околната среда край тези полета до селото. Или поне човекът, който ги изхвърля, да се глобява за постъпките си», апелира човекът.

Зная за този проблем и за съжаление съм безсилен да го разреша. Строителните отпадъци се изхвърлят не само на това място, което е на границата между Костиево и Цалапица, но и в канала, който се влива в река Марица. Боклуците се изхвърлят през нощта и не зная кои са извършителите. Със сигурност не са хора от нашето село», коментира пред «Марица» кметът на с. Костиево Георги Калоферов. Той уточни, че ще се вземат мерки сметището да се почисти, но е но мнение, че проблемът трябва да се реши на общинско ниво. 

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?