3906

Чака ни евтино лято! Цените по-ниски от 2019 г.

От избора и възможностите на клиента зависи окончателната цена на почивката 

 

Летният туристически сезон ще бъде евтин като в някои случаи цените са по-ниски от 2019-а година, заяви в "Денят започва" по БНТ директорът на Института за анализ и оценка в туризма проф. Румен Драганов.

Той допълни, че прогнозираният ръст в цените от около 17 процента спада и в момента е на ниво от 11 на сто. Напомни и че има различни ценови пакети - от по-бюджетни до суперлуксозни, така че окончателната цена на почивката зависи от избора и възможностите на клиента.

 

 

"Сезонът ще бъде евтин. Голямата конкуренция доведе до това, че хората са прагматични и използват механизми хотелите да бъдат пълни. В някои случаи цените са по-ниски от 2019", каза проф. Драганов.

Той коментира и поредния случаи на върнати български туристи на влизане в Мексико. Според проф. Драганов не може да се говори за предразсъдъци на мексиканските власти към източноевропейците. Той обяснява случаите на върнати туристи със строгата политика, която провеждат мексиканските власти заради огромния бежански натиск в страната. Напомни, че граничните офицери имат право да не допуснат всеки, който не може категорично да докаже, че влиза в Мексико с цел туризъм.

"Изключено е да има политическо решение да не се приемат източноевропейци в Мексико. Представете си граничен офицер в Мексико да има настроения спрямо Източна Европа, това е абсурд. Трябва да излезем от това мислене. Разбирате ли, че там става въпрос за една манифестация като тази на военния парад, който онзи ден гледахме у нас - една огромна манифестация, само че от бежанци, е на границата с Мексико. И това не са бежанци от Източна Европа. Те са отвсякъде и причините им са най-различни.

Решението за влизане в която и да е страна, е решение на офицера на място. Това че имате документите, не означава, че ще ви пуснат. Офицерът трябва да се убеди, че влизащият в Мексико няма да остане за постоянно там. И няма значение, че идва от ЕС или откъдето и да е. И когато пътува цяло семейство и при въпросите офицерите не достигат до извода, че това са хора, които действително идват за туризъм - ще бъдат пет дни и ще се върнат, а имат неопределена цел, могат да ги върнат", каза проф. Румен Драганов, директор на Институт за анализ и оценки в туризма.

 

 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Фанка

Фанка

08.05.2023 | 16:14

Аз пък сам доволна.Миналата година бях в Приморско и си видях всичките братчеди от Изгрев.Все едно си бях в махалата и цацата има същия вкус като в махалата.

Отговори
5 0
Разбрахте ли почиващите в хотели в Албена плащат и ползват чадъри и ..

Разбрахте ли почиващите в хотели в Албена плащат и ползват чадъри и ..

08.05.2023 | 15:43

Ползват само чадъри и шезлонги разположени зад хотелите до кофите с б*оклук. Въвели са ограничения и комплект санкции за тези които се осмелят да ползват първите два реда до морската ивица. Га*дове мръсни!

Отговори
5 0
Германка родена в Пловдив

Германка родена в Пловдив

08.05.2023 | 15:31

Всяка година със семейството ми почивахме в петзвезден хотел на Албена. Разбрах, че вече почиващите в хотелите в курорта нямат право безплатно да ползват първите два реда чадъри с шезлонги до морската ивица, което е не разбираемо за мен. Явно ще откажа резервацията и ще резервирам хотел в нормална държава в която няма ограничения за ползване на плажната ивица.

Отговори
8 1
Евтино казваш така ли

Евтино казваш така ли

08.05.2023 | 15:08

Концесионер на плажа каза 100 лв минимум за комплект чадър с шезлонг на ден това ли е евтиното? Мръсници.

Отговори
9 0
Море

Море

08.05.2023 | 14:38

Не скривам изненадата си, брей и какъв институт сме имали, че то как ще е евтино морето като и този институт трябва бизнеса да го издържа

Отговори
7 0
Айше

Айше

08.05.2023 | 14:10

Скъпо с лошо качество и сиганите не щат да ходят на него а па да работят там ич

Отговори
8 0
Николай Ралчев,Тутракан

Николай Ралчев,Тутракан

08.05.2023 | 14:09

Николай ПЕТКОВ РАЛЧЕВ се казвам( НИКО ГЕЯ) и живея в гр.Тутракан7600 на ул.Панайот Хитов 5 Аз съм Обратен и джендър и си търся агресивен Обратен джендър ,който ще ми е мъж. А, аз ще съм неговата жена.Аз съм на 49 години,имам пари и всичко,имам и жълт мотор,имам даже и жълта книжка.Обичам много мъже и мразя жените!Много харесвам полицаи,инспектори плешиви.

Отговори
0 5
Мюрета

Мюрета

08.05.2023 | 13:51

Стръвта е подадена, чакат се шараните! Кога нашето море е било евтино? Меже би по времето на бай Тошо - с профсъюзна почивка. Колкото и на някои да не им е приятно да го чуят.

Отговори
14 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?